IN DE TWEEDE HELFT WINST BINNENGEHAALD

1ePLOEG    AKC   LUMA    BORGERHOUT/GROEN-WIT    23-18

Kian Amorgaste 6, Britt Saey 1, Elke Ledent, Maya Janssens (Daphne van den Bossche 1), Ruben Vergaert 6 (Mauro Verleene), Glenn Pauwels 2 (Roel Smets), Yani Thonon (Amy Pauwels), Roy van Laeken 2

Voor de laatste competitiewedstrijd op het veld trokken we naar het Rivierenhof voor een confrontatie met AKC, de ploeg in vorm. Thuis verloren we van hen met een puntje verschil maar intussen konden zij bogen op heel hoge scorecijfers en laat dat nu net voor ons toch nog altijd een werkpuntje zijn. Niels Pekaar en Tom Vlaminckx present om het startsein te geven.

Geen slechte start in ieder geval, Glenn scoorde van ver in de eerste minuut maar Jarre de Ley wist direct tegen te prikken. Zware druk van beide ploegen en zoals verwacht wist de thuisploeg de mand goed hangen maar voorlopig konden we bijbenen 4-4. Tess Mathis, Shari LePrince en Elien Denie lieten het thuispubliek juichen, onze spitsen deden hun werk en na 13 minuten al een hoop doelpunten 10-10. Heel glad veld, we misten open kansen, AKC ook maar Jarre de Ley en Demi Huybrechts creëerden een kloof 13-10. Het gaf de thuisploeg nog meer zuurstof, een schotvaste Tess Mathis diepte de kloof uit, Roy en Kian kregen de bal ook door de mand na zwoegen in de vakken en met een 15-12 de rust in.

Ook na de rust bleven we op achtervolgen aangewezen, zware tegendruk, we speelden niet veel klaar. Langere aanvallen van de thuisploeg die de mand bleef catapulteren, wij drukten goed tegen maar onze aanval werkte niet af. Jari Hardies en Tess Mathis deden de match al in een voorlopig zware kloof vallen 18-12, de tegendruk werd er niet minder om. Onze concentratie zakte wat weg, onze kansen gingen dikwijls naast en we waren de bal te rap kwijt 21-15. We bleven het moeilijk hebben met het gladde veld, vonden geen antwoord tegen een goed afwerkend AKC en moesten de duimen leggen met 23-18 eindstand.

Ad I trainer Jarni Amorgaste;" Als je niet scoort kan je niet winnen"

J.Dyckmans

RESERVEN    AKC   LUMA     BORGERHOUT/GROEN-WIT    16-19

A. Ellen Saey ( Rani Meeussen)                                   V. Yelle van Goethem (Liam Beyers)

Thomas Mol                                                                   Roel Smets (Jason Bunteke)

Sienna Smet                                                                  Kato Smets (Sky Lenjou)

Mauro Verleene                                                              Daphne van den Bossche

Eigenlijk ideaal weer voor deze laatavondmatch in het Rivierenhof, droog en warm voor de tijd van het jaar. Het veld was wel nat en glad maar dat gold natuurlijk voor beide teams. een officiële scheidsrechter voor de verandering, Renske Dardenne floot de partij op gang.

We misten onze start een beetje, de bal waren we te snel kwijt en o.a. een Raf de Rijck liet de kansen niet liggen 0-3. Na een vijftal minuten hard werken kreeg Roel onze nul van het bord, Sienna kreeg een stip mee 3-2. De thuisploeg speelde heel kort op de bal en het bleef zwoegen om vrij te geraken. Onze verdediging stilaan ook op stoom liet AKC weinig kansen. Knap schot van Ellen onder de paal en gelijk, loeier van Roel en nog altijd evenwicht 4-4. Dan nam de tegenpartij weer het voortouw met twee knallers van Raf de Rijck en wij vielen wat stil 7-4. Daphne en Kato werkten hun kansen prima af maar we bleven het moeilijk hebben met het meer ervaren en op elkaar ingespeelde AKC. Beide teams laten kansen uit vrijworp liggen, Mauro speelde Tommy goed vrij, hij miste zijn kans niet. Sienna kreeg een stip mee op een kans recht onder de paal maar drie doelpunten in het krijt aan de rust 11-8.

Na het water gingen er mooie pogingen naast, een slechte positie bij het verdedigen kostte ons een stip. Sienna mikte twee keer raak en we deden weer helemaal mee 12-10. Veel tegendruk, een paar slordigheidjes speelde de thuisploeg in de kaart maar Daphne aan het kanon en het kleinste verschil 12-11. Jade Rottiers hield haar ploeg nog even op een tweepuntenvoorprong maar we combineerde sterk, Mauro en Sienna kregen de bordjes op gelijke hoogte 13-13, nog minder dan een kwartier te gaan. Lange mooie aanvallen nu, Jaon bracht ons voor de eerste keer een streepje voor met een ver schot. Sky kreeg een stip mee op een schot onder de paal, lange geduldige aanvallen en Tommy vanaf het achterveld 13-16. Buiten nog een schot van Raf de Rijck viel AKC nagenoeg stil, Sky (2) en Rani lieten de match afsluiten met mooie 16-19 cijfers.

Roels Smets;" Slechte start en daarna een kwartier gedomineerd maar dan vielen we weer wat stil. In de tweede helft halen we onze achterstand op. Met goede wissels konden we een beslissende kloof maken".