WE GAAN NAAR BEVEREN!

KLINKENDE OVERWINNING

WINST NA VEEL INZET


WE GAAN NAAR BEVEREN!

1E PLOEG   SIKOPI   BORGERHOUT/GROEN-WIT  13-18

Jarni Amorgaste 2, Elke Ledent 1, Evie Lauwers 1 (Kelly Huijsmans), Elke Gijsen, Kristof Loos 2, Glenn Pauwels 4 (Jarrett de Vriendt), Jaro Peeters 5 (Christophe Hellemans 2), Daphne van den Bossche 1

Om naar Beveren te gaan voor de halve finales hadden we nog een punt nodig indien Kwik ging winnen op Putse, er waren nog drie ploegen die in aanmerking kwamen voor de runner up, het beloofde een spannende zaterdag te worden. Sikopi was al zeker van een rit naar beneden maar ongetwijfeld zouden ze hun huid duur verkopen, de druk lag bij ons.

Dave Mertens en Stef Cleyman floten deze interressante partij op gang en de thuisploeg vloog er met veel drive in, fouten bij de vleet. Jaro Peeters en Christophe van Steelandt inden een stip, wij lieten er een liggen. Veel lengte in verdediging waar we moeilijk doorheen gingen, veel potige fouten van de tegenpartij, Glenn Pauwels met een schot uit vrijworp en we waren tien minuten ver. We waren overheersend in rebound maar kansen waren schaars door de hoge druk, de stippen vlogen weer rond de oren 4-5. Jaro Peeters kreeg toch de bal in de mand tegen boomlange Arne van Bavel, Enya Michielsen hield haar team in de race 5-6. Wij even terug even scherper, rozen van Jaro Peeters, Kristof Loos en Jarni Amorgaste. De laatste minuten voor de rust waren van het zenuwachtige soort, Lars Matheyses en Enya Michielsen mikten de 7-9 op het bord.

We kwamen goed uit de pauze, lange aanval en Daphne van den Bossche aan het kanon, door een goed afwerkende Christophe van Steelandt hield de thuisploeg de ijzers in het vuur 10-12. Sikopi's ballen draaiden soms uit de mand, wij misten ook korte kansen, Lars Matheyses en Enya Michielsen zorgden voor gejuich in hun supportersvak want gelijk 12-12 en nog tien minuten te gaan. Enorme druk langs beide kanten, niet altijd fraai om te zien, Jarni Amorgaste zocht en vond de 12-13, Janne Peersman repliceerde direct en het bleef spannend 13-13. We konden de bal veel recupereren, Evie Lauwers met een schot onder de paal en een knap ingekomen Christophe Hellemans met gezichtsmasker tekende voor een vuist 13-15. Nog vijf minuten te gaan, Glenn Pauwels werd met succes twee keer vrijgespeeld en het spel was gespeeld, Christophe Hellemans was goed voor het slotakkoord van deze draak van een wedstrijd 13-18.

Kapitein Jarni Amorgaste;" Bij ons lag de druk hoger, het anti korfbal van Sikopi maakte het ons behoorlijk moeilijk. Slechte wedstrijd, desondanks halen we de punten binnen en staan we in Beveren volgende week".

KLINKENDE OVERWINNING!

RESERVEN   SIKOPI   BORGERHOUT/GROEN-WIT 14-33

A. Thomas Mol                                                           V. Rani Meeussen

     Elke Daelman (Sky Lenjou)                                     Jarrett de Vriendt (Jonathan Put)

     Karen de Wachter                                                    Kelly Huijsmans (Maya Janssens)

     Christophe Hellemans (Quinten Engels)                 Sven Vervloet

Aan deze wedstrijd hing niets meer aan vast, tenzij de eer natuurlijk, onze titel hadden we vorige week al veiliggesteld. Eens gestart hoge druk en weinig kansen, in de 3e minuut Elke van ver en 0-1. Jarrett inde een stip maar een domme fout in het andere vak en 2-2. Thomas werd goed aangespeeld door zijn vakgenoten en twee keer aan het kanon, gelukte kansen van Kelly en Sven brachten de teller op 2-6. Sikopi miste een paar korte open kansen gelukkig bleven we eraf en onze opmars ging verder 2-11 (Karen, Christophe 2, Kelly, Sven). Ons overwicht was groot, de overvloedige balrecuperatie zorgde voor veel goals want de mand werd langs alle kanten met succes bekogeld 7-19 (Jarrett 2, Sven 3, Karen, Christophe 2, stip voor Karen) rust.

Ook in de tweede helft weinig spanning en gingen we verder op hetzelfde schitterende elan, 9-24 (Sven, Christophe 2, Kelly). De thuisploeg probeerde tegengas te geven maar stootte op onze verdedigende muur en het werd een doelpuntenfestival 12-28 (Sven, stippen voor Kelly en Sven geïnd door Jarrett) In de laatste vijf minuten kregen Christophe en Quinten de bal nog door de mand, Maya wist een stip af te dwingen die Thomas netjes afwerkte en Sky maakte haar eerste doelpunt bij onze reserven onder luid gejuich 14-33, goed gedaan meisjes, onze opvolging is verzekerd!

Karen;" Leuke match, veel juiste kansen genomen en afgesloten met een knaller".

WINST NA VEEL INZET

C PLOEG  SIKOPI   BORGERHOUT/GROEN-WIT   8-18

A. Fred Stevens                                                 V. Quinten Engels

    Jonathan Put                                                     Hannelore de Decker

    Maya Janssens                                                  Michael Smeets

    Steffi Nicolaij (Sky Lenjou)                              Lynn van Bastelaere

Een sterke start van de laatste competitiewedstrijd, Fred kegelde de 0-1 vrijwel meteen binnen, we kregen nog veel kansen maar die gingen naast en na een vijftal minuten gelijk en zelfs een streepje achter 2-1. Quinten dwong een stip af maar dan kregen we onze kansen weer niet door de mand en kregen we een domme goal tegen . Eindelijk Fred met een ver schot en na een resem aanvallen werkte Lynn af 3-4. Het kostte moeite maar er werd hard voor gewerkt, Michael, Steffi en Quinten zorgden voor een mooie rustscore 4-7. 

Ondanks haar pijnlijke traing deed Lynn het onder de paal met een handje in de eerste minuut, Sky kreeg een stip mee op doorbraak, Jonathan werkte de 4-9 af. Hannelore op haar afstand en een knappe beweging van Steffi zette haar dame op het verkeerde been 6-12. Sterke verdediging en veel inzet en dat loonde, Hannelore weer aan het kanon van ver en even later met een alert snoeperke 6-14. De thuisploeg moest het spel ondergaan, op steun Sky keilde Fred de 6-15 binnen. Goed reboundwerk van de heren,Lynn inde de 7-17, Sky demonstreerde twee keer haar shotkunst en sloot daarmee de boeken 8-18.

Jonathan;" Stroeve start maar na de rust hebben we ons herpakt en zo samen als ploeg de overwinning behaald die we verdienden. Met dank aan de twee dames van onze U16, Maya en Sky".