VELDFINALE VERLOREN MET GOLDEN GOAL


VELDFINALE VERLOREN MET GOLDEN GOAL

VELDFINALE    FLORIANT     BORGERHOUT-GROEN-WIT        18-17

Jarni 7 (Roy van Laeken) en Kian Amorgaste 2, Elke Ledent 2 (Elke Gijsen), Britt en Ellen Saey, Amy en Glenn (2) Pauwels, Jaro Peeters 4

De weergoden waren deze veldfinale op het honderdjarige Voorwaarts niet goed gezind, Thierry van Goidsenhoven en Eddy Mertens moesten deze partij in de stromende regen op gang blazen.

De drive was er bij beide ploegen niet minder om, hoge druk in de vakken maar balverlies door de kletsnatte bal, de toon was gezet. Uit de tweede aaanval haalde Jaro onze openingstreffer, Saar Seys counterde direct. Het kostte ons toch wat inspanning om vrij te komen, het lukte Jarni 2-1. Shiara Driessens, Lisa Pauwels en Anke Meganck prikten de 4-3 op het bord. Door sterke tegendruk kwamen we maar tot eenshotskansen, Lars Courtens en Arne van Damme aan zet en na een kwartier stond het 6-3. Een razendsnelle Jaro inde zijn stip, Lisa Pauwels werd gekwetst door broer Glenn van het veld gedragen, Stephanie van den Abeele werd van de bank gehaald. Stippen in beide vakken, Floriant miste een vrijworp en nog andere kansen, Glenn en Jarni brachten ons terug in de match, 8-7. Het ging hard tegen hard zoals verwacht, de tegenpartij pakte veel rebound en creëerde lange aanvallen maar een slimme stip van Jaro en een shot van Elke Ledent in de slotminuut 9-9, ruststand.

Veel sfeer langs de lijn ondanks het hondenweer. Krachtige aanvallen, snelle balcirculatie en veel kansen maar geen een ploeg kreeg een vuist op het bord. Haasje-over tot aan het eindsignaal, bij ons gingen er kansen op de mand, Floriant liet een stip liggen. Lennert Impens kwam Ruben Vergaert vervangen voor de tegenpartij, schoten van Lars Courtens en twee stippen voor Lennert Impens waren bepalend. Jarni Keilde de 17-17 binnen maar ondanks kansen voor beide partijen sloten we af met een 17-17 eindstand.

Geen verlengingen maar een golden goal, wie eerst scoorde ging met de titel lopen, de spanning was om te snijden, weer mooie kansen langs onze kant maar die gingen naast, Ruben Vergaert eiste de winning goal op, feest bij de Blue sharks, bij ons was de ontgoocheling enorm.

Voorzitter Evie Lauwers;" Vier minuten voor het einde werd ons een duidelijke penalty onthouden terwijl dezelfde fout in het andere vak wel gefloten werd, toch een belangrijk gegeven in ons nadeel".

Amy Pauwels;"Het zat er langs beide kanten in maar het dubbeltje viel voor ons langs de verkeerde kant".

Kapitein Jarni Amorgaste;" Ik denk dat we nooit op twee punten voorsprong komen er ook wat mee te maken heeft. We konden niet genoeg afstand houden en dan kon het de twee kanten uit. Zo verliezen is een hele zure, zoveel is zeker".

                                                                                  Jose Dyckmans