Vobako A – Borgerhout/GW A 15-22


Aanval Sienna 1 – Sky 4 – Roel 1 – Mauro 2
Verdediging Yani 1 (Kato 1) – Maya 2 – Jason 8 – Wannes 2 (Milan)
Reserven Kato – Fay – Jynse – Eveline – Milan – Joran – Karel – Yelle

D-day voor onze U17. Ze spelen na de zaalfinale en de halve finale van de beker van België nu ook de veldfinale, na een geweldig seizoen konden ze tot nu toe jammer genoeg nog geen prijs binnenhalen. Iedereen was er dan ook gebrand om deze veldfinale tot een goed einde te brengen. Het zou ook meer dan verdiend zijn op basis van het afgelopen seizoen want onze zebra’s hebben in de veldcompetitie (voor- én eindronde) geen enkele wedstrijd verloren! Enkel tegen medefinalist Vobako moesten zij 1 puntje laten liggen… Een meer dan terechte finaleplaats maar wedstrijden tegen Vobako zijn altijd moeilijk en op voorhand voorspellingen doen, durfde niemand. Spanning ten top!!

De wedstrijd start onder een loden zon op de velden van Minerva en onze zebra’s nemen niet zo’n goede start. Vobako komt eerst op voorsprong en wij laten de kans liggen om direct langszij te komen. We draaien met een 2-0-achterstand. We kunnen het kloofje weer dichten, 2-2 en later 4-4. Maar dan zetten wij een tussenspurt in waar Vobako geen antwoord op heeft. Van 4-4 gaat het naar 4-10. Net voor de rust maakt Vobako er nog 5-10 van. Een moeilijke start maar toch mogen we met een bonus van 5 korven de rust in. Veelbelovend, maar de focus zal ook in de 2e helft top moeten zijn, met Vobako ben je nooit klaar!

De peptalk van de coaches tijdens de rust heeft ons duidelijk goed gedaan. We missen onze start niet en onder impuls van een beresterke Jason – die vandaag op geen enkele manier (behalve foutief) te stoppen is – gaan het van 5-10 naar 8-16. Maar zege-zeker zijn we nog niet. Vobako vindt z’n 2e adem en bij ons lijkt de angst voor de overwinning even binnen te sluipen. Vobako brengt de tussenstand op korte tijd van 8-16 naar 11-16 en bij ons lukt het in aanval even moeilijker met te veel 1-schotsaanvallen en onnodig balverlies. Tijd voor een time-out om de goede flow van de kempenaars te doorbreken en bij ons de organisatie weer op punt te stellen … en dat werkt! We leggen de focus weer meer op de rebound en stellen het vizier weer op scherp. Vobako komt nog even op een verschil van 4, 13-17 maar dichter komen lukt hen niet meer. Onze zebra’s duwen het gaspedaal nog eens dieper in en vergroten de kloof opnieuw. We winnen uiteindelijk met een ruim verschil van 15-22 en halen de veldtitel binnen, oververdiend!!

Wat een teamprestatie!! Proficiat met deze titel aan spelers en trainers, het resultaat van een jaar héél hard en samen-werken!! Getuige het feit dat maar liefst 9 spelers in deze finale tot scoren konden komen, zeker één van de redenen waarom we het zo goed deden dit seizoen!
En weer prachtig om te zien dat jullie de ploeggenoten die niet op de bank zaten zelf mee in de viering betrekken! Ook daarom zijn jullie toppers!


2-1 Wannes onder korf na actie Jason
2-2 Jason schot
2-3 Sky schot
4-4 Jason inloper pas Yani
4-5 Sienna schot
4-6 Sky schot
4-7 Jason stip
4-8 Maya stip
4-9 Sky schot
4-10 Mauro schot
5-10 RUST
5-11 Jason los schot
6-12 Mauro schot
6-13 Jason knappe actie onder korf
7-14 Sky schot
8-15 Jason stip
8-16 Jason schot na actie Wannes
11-17 Yani schot
13-18 Wannes schot
13-19 Jason stip
14-20 Roel stip
Kato ipv Yani
14-21 Kato schot
Milan ipv Wannes
14-22 Maya schot
15-22 EINDSTAND