WEDSTRIJD UIT HANDEN GEGEVEN 

VERKEERDE SHOTKEUZES OP HET EINDE

KREGEN HARDE NOOT NIET GEKRAAKT


WEDSTRIJD UIT HANDEN GEGEVEN 

1e PLOEG    BORGERHOUT/GROEN-WIT        VOORWAARTS  20-22

Kian Amorgaste 3, Jarni Amorgaste 3, Elke Ledent 2 (Sky Lenjou), Amy Pauwels 1, Ellen Saey, Jaro Peeters 4, Daphne van den Bossche 4, Roy van Laeken 2 (Glenn Pauwels) 1

Deze laatste competitiewedstrijd had weinig belang meer, de finalisten waren gekend, alleen als wij met niet meer dan vijf doelpunten zouden verliezen vandaag en Boeckenberg won tegen Floriant dan zounden we in de kruisfinale tegen Boeckenberg uitkomen. Voorwaarts coach Gerd Degenaers wou duidelijk nog niet in zijn kaarten laten kijken, hij stelde o.a. een Renzo de Prins op die nog nooit had meegedraaid in het eerste team, tactiek? De tijd zal het ons leren.

Het scheidsrechterduo Steve de Jonghe en Eddy Mertens aan de start en die was goed, een eerste schot van Daphne was raak, Jarni prikte de 2-0 binnen. Voorwaarts had moeite om in zijn ritme te komen, na twee minuten kegelde Liam van Hoof de nul van het bord. Jarni en Amy verzilverden ons licht overgewicht maar de tegenpartij bleef gedreven tegengas geven, Jens Vogels, Christophe Hellemans en Imke Loos effenden 4-4. Wij lieten een eerste van een reeks van drie stippen liggen, toch konden we ons veldoverwicht gemakkelijk verzilveren want de bezoekers lieten wel heel wat kansen liggen in deze intussen wel soms potige match 11-7. Wissels van de Voorwaarts coach konden het tij niet doen keren voorlopig want het publiek mocht genieten van mooie aanvalsstaaltjes van ons team en met een vijfpuntenkloof de rust in 14-9.

Eens uit de kleedkamers dachten we dat de wedstrijd gespeeld was na rozen van Elke, Jaro en Roy 17-10 maar de tegenpartij voerde de druk op en we kregen het even moeilijk. Heel veel balverlies door verkeerde of nonchalante passen, de bezoekers profiteerden en kregen hun vleugels terug 19-16, ook zij lieten een stip liggen. Jens Vogels en Lise van Maldeghem kregen onder luid gejuich van hun supporters de bordjes in evenwicht, Gerd Degenaers kreeg groen voor iets te luidruchtig protest. Het leek of ze bij ons er de stekker uit hadden getrokken, er lukte niks meer, verloren passen, zenuwachtig spel, ballen die uit de mand draaiden, een stip voor Daphne net voor affluiten bepaalde de eindcijfers 20-22.

Daphne van den Bossche;" Goede eerste helft, in de laatste tien minuten zijn de kopjes beginnen hangen en hebben we de wedstrijd uit handen gegeven. Voorwaarts maakte een vuist en wij konden daar niets meer tegenover stellen, op naar volgende week!"

Sven Vervloet kreeg tijdens de afgelopen Europacup een ernstig kwetsuur waardoor hij niet alleen zeer lang zal moeten revalideren maar ook zijn spelerscarrièrre waarschijnlijk zal moeten afsluiten, we hadden deze kanjer zo een afscheid in schoonheid gegund. Sven heeft jaren àlles gegeven, hij is een lichtend voorbeeld voor de kern die naar hem opkijkt. Somst werd mij de vraag gesteld, waarom speelt hij en niet een jongere? Simpel, omdat zijn drive en inzet gewoon iedereen overtrof, bedankt topper!

                                                                                                                      Jose Dyckmans

VERKEERDE SHOTKEUZES OP HET EINDE

RESERVEN   BORGERHOUT/GROEN-WIT   VOORWAARTS   18-19

A. Thomas Mol                                                V. Glenn Pauwels

    Kane Gerlo                                                       Mauro Verleene

    Eline de Leenheir  (Maya Janssens)               Rani Meeussen

    Sky Lenjou                                                       Alexia Palinckx (Kato Smets)

 

Jelle van den Houdt nam de leiding op zich van deze ongetwijfeld spannende confrontatie, door de vele gekwetsten moesten we beroep doen op onze youngsters, bedankt bij deze. 

Lange studieronde, pas na vijf en halve minuut 0-1. Eindelijk werd ons harde werk beloond, stip op omdraaier Thomas, in beide vakken werden er vrijworpen gemist, Rani effende ook vanaf de stip 2-2. Heel lange aanval van de bezoekers maar ze verzuimden af te werken, Kane had niet veel moeite om onze score te verdubbelen 4-2. Er werd door beide ploegen met heel veel overgave gespeeld, Kane bracht ons weer een streepje voor, Thias van Loock counterde en Bjarne van Rompaey dikte de score van de tegenpartij aan 5-7. Het was zwoegen op het veld om onder de druk uit te geraken, Kane mikte weer raak, we misten een stip, Glenn inde de zijne, rommelige eindafase en met het kleinste verschil de rust in 8-9. 

Ook na het water lukte het ons niet om een vuist te maken, het bleef haasje over 13-12 ( Kane 2,  Mauro 2, Sky) we mochten wel genieten van spektakeldoelpunten. Een schot van Eline en een loeier van Mauro en eindelijk een kloofje 15-12 maar ondanks goede lange aanvallen in de vakken bleef het daarbij, de dames van Voorwaarts mikten hun ploeg terug de wedstrijd in 15-15. Hard werk in aanval en verdediging, Rani liep de 16-15 in, Sky verzilverde haar stip, we kregen wissels, we misten een stip. In de laatste minuten kregen we niets meer klaargespeeld, de tegenpartij trok een beslissende sprint 18-19.

Sky Lenjou;" Het was een harde match, twee ploegen die wilde winnen en niks wilden toegeven. Het ging er soms heftig aan toe, in de eindfase maakte we verkeerde shotkeuzes zodat we de zege spijtig genoeg aan Voorwaarts moesten overlaten".

                                                                                         Jose Dyckmans

KREGEN HARDE NOOT NIET GEKRAAKT

C PLOEG   BORGERHOUT/ GROEN-WIT    VOBAKO   13-17.

A. Jonathan Put                              V. Jelle van den Houdt

    Steffi Nicolaij                                  Karen de Wachter

    Lynn van Bastelaere                       Vanessa Romano

   Michael Smeets (Owen van Heurck)  Quinten Engels

Dré floot het startsein en het werd een gelijk opgaande start 2-2 ( Steffi, Quinten), goed werk in de vakken en Jonathan en Steffi aan zet 4-2. We kregen het even moeilijk om tot een kans te komen, gelukkig stond de verdediging op scherp, Jelle, Steffi en Quinten 7-5. De match kreeg een potig karakter, even een vak met drie verder nadat Michael werd gekwetst, Owen nam zijn plaats in en 7-9 aan de rust.

Onze dames hielden ons in de wedstrijd na het water, Kato en Karen deden hun duit in het zakje 9-10 We bleven in elkaars vaarwater maar de tegenpartij eiste toch de beste kansen op en hun pressing was sterk 11-15 (Quinten, Jonathan). Hun rebound en balcirculatie was beter en we liepen verder achter de feiten aan, 13-17 ( Stip Quinten, Kato).

Jonathan;"Potige ploeg met veel grinta, onze afwerking kon en moest beter, we zijn er wel voor blijven gaan tot het einde. Bedankt aan onze invallers!"

                                                                          Jose Dyckmans