Ook in andere sporten kijken ze met gezonde belangstelling naar de zinderende sfeer bij de zaalfinales


"Ik kijk met jaloezie naar het korfbal"

UIT HET ARTIKEL: De BENE-League handbal is te weinig het feest van iedereen

“We moeten dus de beleving tijdens het volledige jaar ook groter maken, onze "content" beter zichtbaar maken", zegt Bunnik.
"Bij een aantal clubs zijn de zalen veel te leeg als er gespeeld wordt, dan mag je ook niet verwachten dat er plots een massa opdaagt voor de FINAL 4."

"Ik kijk ook wel eens jaloers naar het korfbal bijvoorbeeld, zij hebben de traditie, zij verplichten clubs om kaarten af te nemen.
Daar is de redenering: dit is het feestje dat je niet mag missen."

"Misschien moeten we minder vrijblijvend zijn.  Clinics organiseren, jeugdwedstrijden, een België-Nederland voor onze U18 bijvoorbeeld
in de plaats die match voor de derde plaats. Volgend jaar beginnen we alvast twee weken vroeger met de BENE-League, dat biedt meer mogelijkheden voor een betere planning.“

“We hebben afgelopen weekend weer gezien dat handbal een gave, spectaculaire sport is, we moeten er gewoon meer mee aanvangen.
Onze livestream is een prima stap vooruit. Op onze site en ook op sociale media moeten we blijven investeren, dat vraagt ook inspanningen van de clubs.
En, het niveau moet blijven groeien. De BENE-League mag geen uitgeholde competitie worden waar de rijkere clubs nog rijker worden en de transfers kunnen doen en de armere clubs niet meer mee kunnen. Er moet een zeker evenwicht zijn. “

Lees HIER het volledige artikel (Sporza)