STROEVE START NA DE FEESTEN

NIET DE MOOISTE MATCH


STROEVE START

1e ploeg  BORGERHOUT/GROEN-WIT      PUTSE   23-20

Jarni Amorgaste 4, Elke (4) en Nienke (2) Daelman (Evie Lauwers), Elke Gijsen (Lynn van Bastelaere), Elke Ledent 2, Jarett de Vriendt 2 (Sven Vervloet), Kristof Loos 2 (Jaro Peeters 2), Glenn Pauwels 5

De eerste match van het nieuwe jaar was altijd een dubbeltje op zijn kant, zaten de feesten nog in de benen, de tijd zou het leren. De bezoekers in ieder geval fris en gedreven aan de start die het scheidsrechterduo Vincent Vanderbeke en Robbie de Backer hadden gefloten. Jarni Amorgaste kon een vrijworp benutten, Putse miste een stip maar Nele Risch mikte seconden later de nulscore van het bord. Echt blij werden we niet van ons spel, eenshotskansen, slechte passen, we waren verre van geconcentreerd bezig, Ruben Nicasy en Karen Naveld beloonden het harde werk van hun team 2-4. Putse was alerter op de bal en op de man, Jarett de Vriendt en Elke Daelman konden effenen maar we misten teveel korte kansen, de bezoekers profiteerden van onze soms lakse acties en weer twee doelpunten in het krijt. Glenn Pauwels en Elke Daelman brachten weer evenwicht, een goed afwerkende Karen Naveld aan zet en wij weer op achtervolging aangewezen. Onze vakken begonnen eindelijk beter te draaien, onze verdediging terug stugger en in de korfzone gingen we met de meeste ballen lopen en toch een kleine vuist aan de rust 11-8.

De pauze had vooral de tegenpartij goed gedaan want wij begonnen weer vrij slap met dom balverlies en verkeerde shotkeuzes, Seppe Engels en Ruben Nicasy brachten hun ploeg langszij die vleugels kregen onder hun enthousiaste coach Jelle De Laet. Elke Ledent kreeg voor ons de bal door de mand maar voor de rest bleven we hangen, Putse kreeg de meeste kansen en Karen Naveld prikte de 12-13 op het bord. Eindelijk gooiden Kristof Loos en Glenn Pauwels raak, Jarni Amorgaste miste de korte kans niet, de bezoekers lieten een vrijworp liggen 15-14. Het laatste kwartier tikte weg, beide verdedigingen op scherp, het werd nog nagelbijten tot de 19-18. Dan begon coach Jan de Jager te goochelen met wissels, Jaro Peeters terug na bijna een jaar maakte een blijde intrede in het vak door direct een stip te innen onder luid applaus, Elke Daelman met een voltreffer en 21-19. Putse bleef vechten tot het einde, Ruben Nicasy liet zijn aanhang nog dromen van een puntendeling, een loeier van Jaro Peeters zette de zaal in vuur en vlam, Glenn Pauwels legde de eindstand vast 23-20.

Elke Daelman;" We starten slecht tegen een gretig Putse, op het einde van de eerste helft konden we nog op het gaspedaal duwen. We hebben ervoor gevochten dat we als ploeg de punten hebben kunnen thuishouden".

 

NIET DE MOOISTE MATCH

RESERVEN  BORGERHOUT/GROEN-WIT   PUTSE   16-13

A. Damon Haegeman (Seth Moortgat)                                V. Jeroen Beeusaert

    Sven Vervloet                                                                        Thomas Mol

    Evie Lauwers                                                                        Lynn van Bastelaere

    Alexia Palinckx                                                                     Kelly Hujsmans

Geen slechte start, veel goede aanvallen met veel kansen maar allemaal gemist en Putse wiste als eerste de nul van het bord. Evie en Jeroen werkten hun kansen wel af. Damon kon een stip afwerken die Sven had uitgelokt en Kelly mikte raak maar afwerken ging moeizaam ondanks veldoverwicht. Prima verdediging echter en eindelijk terug gelijk 5-5. Hard werk in de vakken en betere controle over de rebound en Kelly mikte ons voor het eerst op voorsprong. De bezoekers begonnen nu te missen en wij kregen stilaan grip op de wedstrijd, Jeroen kon twee keer onze score aandikken en Alexia kon de verdediging ook belonen 9-6, rust.

Geen dipje na het water maar geconcentreerd en gedreven, Jeroen en Evie vonden de mand, Sven niet alleen goed onder de paal 12-6. Putse kwam amper in het stuk meer voor, Thomas handig onder de paal. De tegenpartij moest het spel ondergaan, Damon ook multifunctioneel met resultaat 14-7. Een time-out van Putse had vooralsnog geen resultaat, Sven snel en handig 15-8. Onze focus zakte wat weg, het spel verwaterde en we misten een stip, Putse kon fatsoeneren want alleen Evie kreeg de bal nog door de mand 16-13.

Jeroen "Niet de mooiste match, we waren beter maar konden dat eerst niet vertalen in doelpunten. Onze verdediging was solide tegen een rommelig Putse"

 

tombolaprijzen

Wie thuis nog wat heeft liggen dat kan dienen voor onze tombola mag dat altijd afgeven in 't clubke, alvast bedankt!