OP HET JUISTE MOMENT DOORGEDUWD

WE HADDEN ER NOG MEER MOETEN UITHALEN

IN DE SLOTSECONDEN GEKLOPT


OP HET JUISTE MOMENT DOORGEDUWD

1E PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT     FLORIANT   23-17

Jarni Amorgaste 6, Elke Daelman 1, Jarett de Vriendt 5, Elke Gijsen (Nienke Daelman), Elke Ledent, Kristof Loos 4 (Jaro Peeters) , Glenn Pauwels 5, Lynn van Bastelaere 2

Wat we nu moesten verwachten tegen een toch ook niet te onderschatten Floriant was onduidelijk na de nogal tamme bedoening van verleden week al zaten er ook wel uitstekende momenten in en hadden we de winst binnengehaald. Het scheidsrechtersduo Morel-Van Goidsenhoven floot het startsein en de start was zonder meer furieus te noemen. De eerste doelpoging van Jarni Amorgaste zat, die van Saar Seys ook, beide teams gooiden aan een enorm hoog percentage en in vier minuten stond het 5-5. De aanvallende rollercoaster van de bezoekers haperde even en onze spitsen drukten door 9-6 dankzij onze sterke druk en sterke rebound, Elke Daelman met een korte kans en vier doelpunten los. Dan veel kansen zonder doelpunten en  Saar Seys en Lennert Impens hielden hun team in de running 11-9, rust.

Ook na het water kwam Floriant sterk uit de startblokken, Jolien Delrue en Saar Seys aan zet en de bordjes in evenwicht. er werd echter geduldig naar goede kansen gezocht en dubbelshots van Jarett de Vriendt en Kristof Loos deed het Gentse supporterspubliek verstommen 15-11. Onze grote druk maakte het de Gentenaren moeilijk, ze maakten soms slechte keuzes en alleen Anke Meganck kreeg de bal door de mand. Onze vier spitsen troffen doel en in de twaalfde minuut stond het al 19-12. De coach van Floriant, Kevin de Waele probeerde het ook met enkele wissels en we kregen nog een sterk tegenoffensief waarin o.a. Saar Seys een prominente rol in opeiste 19-16. Fantastische druk echter zoals vanouds, mooi om te zien,  geduldige lange aanvallen en Jarett de Vriendt trok onze motor weer op gang, Jarni Amorgaste prikte de vijfpuntenkloof binnen 21-16. De focus van de bezoekers was weg en er werd rustig uitgespeeld, Lynn van Bastelaere en Saar Seys kregen het laatste woord 23-17.

Kristof Loos;" We hebben Floriant in het begin van de match direct bij de keel gegrepen. Halverwege kregen we een moment van zwakte maar op het juiste moment hebben we doorgeduwd.

 

we hadden er nog meer uit moeten halen

reserven   BORGERHOUT/GROEN-WIT      FLORIANT 24-20

A. Thomas Mol                                                    V. Damon Haegeman

    Kelly Hujsmans                                                   Alexia Palinckx

    Jaro Peeters (Sven Vervloet)                             Jeroen Beeusaert

    Nienke Daelman                                                 Evie Lauwers

Eddy Mertens floot de partij op gang en Thomas' tweede doelpoging stak, de 1-1 viel in dezelfde minuut. Damon kon achter de paal een korte kans benutten, Floriant liet een stip liggen. We hebben de meeste kansen door een sterke verdediging en dat bracht op, Kelly met een voltreffer, Jaro werd foutief gestopt bij het inlopen en inde zijn stip zelf, goed werk in het vak en Alexia bracht de stand op 5-2. De bezoekers waren de bal rap kwijt en onze opmars ging verder, stip voor Kelly door Jaro die de 7-3 ook nog eens binnenprikte. Knappe balonderschepping van Jeroen en Damon miste niet achter de paal. Floriant speelde toch kort op de bal en op de man, wij misten enkele kansen en zij kwamen terug opzetten 8-5. Eindelijk terug beweging in de score, Nienke vanaf de zijlijn maar direct antwoord van Tom van den Houdt. Evie, Thomas en Jeroen kregen de bal door de mand maar we misten mooie kansen en de bezoekers bleven in ons vaarwater 13-10. Jaro kreeg een loeier tegen maar betaalde direct met gelijke munt, de 14-12 viel op de buzzer, rust.

Veel press van de tegenpartij en het kleinste verschil 14-13, onze verdediging op scherp maar onze pijlen misten doel en de bakens werden verzet 14-15. Sven kreeg een stip mee bij een van zijn razendsnelle inlopers en het hard werk van Jeroen bracht ons weer aan de leiding 16-15. We kregen terug meer grip op de rebound en via een korte kans van Evie terug op twee punten 17-15. De tegenpartij gaf het niet op en weer een punt verschil, Sven vanaf de stip en Jeroen van ver en een kleine kloof 19-16. Weer vallen we wat stil en weer voelden we de hete adem van de Gentenaren in onze nek 19-18. Jaro prikte binnen en Damon bij de pinken met een reboundschot en terug naar veiliger oorden 21-18. Onze verdediging nog scherper, Evie en Nienke kregen de bal door de mand stip op inloper Jeroen, Damon legde de 24-20 eindstand vast.

Damon;"We starten goed, hadden ee zware terugval maar op het einde ging het net iets beter. maar we hadden er meer uit moeten halen vandaag".

IN SLOTSECONDEN GEKLOPT

C PLOEG  BORGERHOUT/GROEN-WIT   FLORIANT  13-14

A. Michael Smeets                                   V; Rani Meeussen

    Seth Moortgat                                          Kirsten Pede

   Karen de Wachter                                     Jonathan Put

   Hannelore de Decker (Kelly)                    Yapsi Espantoso

Andy van De Velde floot het startsein en van het begin waren we elkaar waard. Onze aanvalspogingen leverden aanvankelijk iets meer op, Seth en Jonathan kregen de bal door de mand en Rani vanaf de zijlijn 3-1. Gaandeweg kwam de tegenpartij ook op stoom en maakte hun druk het ons moeilijk, Michael kreeg een duw bij het inlopen, Seth inde en Kirsten keilde de 5-2 in het mandje. Een sterk tegenoffensief en alles viel te herdoen 5-5. Rani benutte een vijworp maar 6-6, rust. Na de pauze goede pas Karen en Seth achter de korf. we bleven elkaar waard 11-11 (Rani, Seth, Jonathan 2) en missen een stip. Veel aanvallen later, schot Jonathan, wissels van Marisa onze schotjes zaten niet mee. Net toen we nog droomden van een puntendeling viel het vijandig schot op de buzzer, 13-14.

Rani;" Goed gevochten maar de doelpunten vielen niet vlot, een gelijkspel was wel verdiend geweest";