AFWERKING NIET GOED GENOEG

ONMONDIG


AFWERKING NIET GOED GENOEG 

1E PLOEG  KWIK BORGERHOUT/GROEN-WIT  20-16

Jarni Amorgaste 6, Elke (1) en Nienke Daelman, Jarett de Vriendt 2, Elke Ledent 1, Kristof Loos 1 (Jaro Peeters), Glenn pauwels 5, Lynn van Bastelaere

Tina van Grimberge en Stef Cleymans floten de start van een ongetwijfeld pittige confrontatie in een afgeladen Kwik Indoor. 

Snelle balcirculatie, hele hoge druk en knappe aanvallen in beide kampen, Jarni Amorgaste en Johan Lemmens deden de brilscore verdwijnen. We zetten onze bekende druk, de thuisploeg miste een paar kansen, verdedigde soms wat te enthousiast en wij oogsten vanaf de stip, knap werk van Elke Ledent en 1-4. Een slechte uitwerking, voltreffers van o.a. Yannick Wauters en 6-6, wij hadden enorme kansen laten liggen. Nick Verwerft liet zijn thuisaanhang juichen want 7-6 nu, onze score vlotte niet echt, Jarni Amorgaste kon de ongelijke situatie rechtrekken  en we kwamen zelfs even terug aan de leiding door een gewonnen balduel van Elke Ledent 7-8. We speelden goed, onze druk was groot maar onze afwerking stokte, Liesbeth Bollaert en een dubbelslag van Stien Reyntjes en Yannick Wauters en in vijf minuten tijd zagen we tegen een vierpuntenkloof aan . Jarni Amorgaste legde de ruststand vast 12-9.

Na het water weer wervelende korfbal waar beide ploegen veel kansen lieten liggen, eindelijk schoten we terug in gang, Kristof Loos en Glenn Pauwels aan zet en terug in de wedstrijd 12-11. Er werd hard gewerkt in de korfzone en daarbuiten en Elke Daelman scoorde de verhoopte gelijkmaker maar dethuisdruk nam toe na weer een dubbelslag van Stien Reyntjes. de druk lag nu in ons kamp en we begonnen te forceren en dat brak ons zuur op 17-15, nog tien minuten te gaan. beide ploegen lieten een stip liggen, voltreffers van Jonas Lemmens en puntenspeelster Stien Reyntjes en we keken weer tegen een kloof aan 19-15. Kwik kreeg vleugels, wij lieten zoals de rode draad in deze wedstrijd, veel te veel liggen en de thuisploeg ging verdiend met de punten lopen 20-16.

Lynn van Bastelaere;"Onze afwerking was niet goed genoeg, met zestien doelpunten kan je nooit een match winnen. Naar het einde forceerden we door de druk en dat kwam het spel niet ten goede".

 

ONMONDIG

RESERVEN   KWIK  BORGERHOUT/GROEN-WIT   23-11

A. Jaro Peeters (Seth Moortgat)                                   V. Sven Vervloet

    Elke Gijsen (Rani Meeussen)                                         Evie Lauwers

    Kelly Hujsmans  (Karen de Wachter)                            Alexia Palinckx

    Thomas Mol                                                                   Damon Haegeman (Jeroen Beeusaert)

De wedstrijden van onze tweede ploeg waren tot nu toe af en toe spannende pareltjes maar de start tegen Kwik ging volledig de mist in, na tien minuten stond het 5-0, mee door een ongelooflijk partijdige homescheidsrechter terwijl ze geen hulp nodig hadden, ze waren beter. Nog een kwartier te gaan en Jaro kreeg de bal door de mand maar we bleven os bezondigen aan eenshotskansen en ondermaatse passen en werden daarvoor lelijk afgestraft 8-2 (Jaro). Kwik had niet veel kansen nodig om te scoren, een sterk ingevallen Jeroen maakte het minder pijnlijk 16-5, rust.

Ook na het water had de thuisploeg de beste rebound en de beste kansen, het was vechten tegen de bierkaai 21-8 (Jeroen, Karen) . Kwik bleef sneller op de man en op de bal en we raakten de mand amper meer, Jeroen kon nog twee keer milderen en Sven legde de eindstand vast 23-11.

Andre Verleene;" Met een slechte passing, rebound en afwerking kan je niet winnen"