TERUG DASH IN DE PLOEG

KNAPPE MATCH MET VEEL INZET

U14 NAAR DE KRUISFINALES!


TERUG DASH IN DE PLOEG

1E PLOEG   BORGERHOU/GROEN-WIT   22-15

Jarni Amorgaste 6, Elke (1) en Nienke (2) Daelman, Jarett de Vriendt 3, Elke ledent 1, Kristof Loos 2 (Sven Vervloet), Glenn Pauwels 5, Lynn, van Bastelaere 1

Na de toch teleurstellende prestatie van verleden week hoopten we op beterschap al hadden we weer een topper van formaat op het programma, Boeckenberg, én compleet. Miguel Wensma en Kris Meeus floten de partij op gang onder heel wat belangstelling. In de eerste minuut bepaalden de dames de start, Tine Pirquin en Nienke Daelman haalden de brilscore van het bord. Onze verdediging zette de bezoekers enorm onder druk en Matti de Meulder sloot niet zonder enige moeite aan 3-2. We bleven pressen en hadden veel rebound, Jarni Amorgaste en Nikki Schilders met een dubbelslag 7-4. We lieten beide een vrijworp liggen maar de Panters hadden hun dag niet en wij profiteerden van hun soms eenshotskansen, 9-4. Jesse de Bremaecker scoorde zijn enige doelpunt van de match, Karen de Wachter kon de 10-6 nog innen vanaf de stip maar onze spitsen deden onze aanhang enthousiast rechtveren en met een veelzeggende 13-6 namen we de rust.

Of we nu al op rozen zaten was moeilijk te zeggen maar Glenn Pauwels eerste doelpoging was ook raak, Kristof Loos zette de zware 15-6 op het bord. Boeckenberg bracht zijn puntenspelers in stelling maar zonder resultaat, wij toverden de ene knappe aanval na de andere uit onze hoed waaronder een pareltje van Lynn van Bastelaere. Jolien Hertoghs, Karen de Wachter en Nikki Schilders kregen de bal door de mand, Lukas de Ridder na tien minuten 18-11. Nog een kwartier te gaan, we leunden misschien wat terug, forceerden soms wat overmoedig, Nikki Schilders en Tine Pirquin profiteerden van onze fouten 19-14. Onze verdediging boette niet aan kracht en efficiëntie in maar het bleef uitkijken geblazen voor de bezoekers die alert nu de ballen bleven afsnoepen en Nikki Schilders vanaf de vrijworp altijd raak 20-15, hun dames hadden tien van de vijftien doelpunten voor hun rekening genomen en dat was veelzeggend voor de bezoekende spitsen. Elke Ledent onderschepte de bal en vanop haar afstand 21-15. Boeckenberg nog korter op de man maar ook nu vielen de ballen er bij hen niet in, Nienke Daelman zette met een korte kans de kers op de taart 22-15.

Jarett de Vriendt;" Vijftien goalen tegen van een ploeg die de meeste doelpunten hebben gemaakt in de competitie is een heel sterke verdedigende prestatie van ons team. Aanvvallend hebben we de kloof kunnen houden, geen schitterend aanvalspel maar genoeg voor de overwinning".

KNAPPE MATCH MET VEEL INZET

RESERVEN   BORGERHOUT/GROEN-WIT    BOECKENBERG   24-20

A. Sven Vervloet                                     V. Jaro Peeters

    Evie lauwers                                            Thomas Mol (Damon Haegeman)

    Elke Gijsen                                               Kelly Hujsmans

    Jeroen Beeusaert                                     Karen de Wachter

Swa Hermans floot het startsein en al vanaf het begin pittige duels en snelle balcirculatie, Sven liet een korte kans niet liggen, Jaro op zijn best van ver maar de dames van de tegenpartij draaiden de rollen om 2-3. Er werd druk gezet en Evie van achter de paal maar dan gingen onze kansen wer naast en kwamen de dames van de thuisploeg weer pzetten 3-5. Jeroen kreeg een stip mee en miste die niet maar vooralsnog konden we het gat niet dichten 5-8. Jeroen en Kelly kregen ons weer op de rails, Glen Goffa maakte zijn eerste doelpunt. Veel kansen van beide partijen maar die van ons gingen binnen, Elke met een schot achter de paal en Jeroen maakte de gelijkmaker na een knappe aanval. Kelly bracht ons op voorsprong maar Glenn Goffa strooide roet in het eten. Onze anvallen bleven wervelend maar de thuisploeg bleef ook bij de pinken en 11-12 rust (Elke).

Ook na de pauze bleven we op het puntje van onze stoel zitten, Thomas Thijs prikte binnen, maar Jeroen ook en allemaal in de eerste minuut 12-13. Onze verdedigende druk was echter voortreffelijk en de tegenpartij moest zijn grip weer lossen dankzij Karen, Kelly en Jeroen 15-15. Boeckenberg begon te missen, Jaro kreeg een stip mee en weer aan de leiding nu. Karen en Jeroen dikten onze score aan, prachtige aktie Jeroen en een comfortabele 19-15 nu maar nog een kwartier te gaan. We snoepten de bal veel af met resultaat, knappe akties in de vakken, Jaro, Jeroen en Elke misten hun kansen niet en 22-16. De tegenpartij probeerde het met enkele wissels, kwam op de proppen met een kleine inhaalbeweging maar die kwam veel te laat, ze sneuvelden met 24-20 (Jaro 2).

Elke Gijsen;" Aantrekkelijke match om naar te kijken met veel kansen en druk langs beide kanten waarbij we in de eerste helft aan elkaar gewaagd waren. In de tweede helft hadden we aanvankelijk hetzelfde scenario maar dan hebben we een kloof kunnen slaan die we niet meer hebben afgegeven".