ZOUTLOZE PUNTENDELING

TEVEEL DOMME FOUTEN TEGEN

HARDE STRIJD


ZOUTLOZE PUNTENDELING

1E PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT   AKC LUMA 14-14

Jarni Amorgaste 2, Elke en Nienke (3) Daelman (Elke Gijsen), Jarett de Vriendt 2, Elke ledent, Kristof loos 1 (Jaro peeters 1), Glenn pauwels 3, Lynn van Bastelaere 1

Veel belangstelling voor deze topper geleid door Bjorn Elewaut en Dave Mertens. De supporters hoopten op knappe korfbal met veel doelpunten en aanvankelijk ging het ook die kant uit. In de eerste minuutprikten Nienke Daelman en Dennis de Vogelaere binnen en 1-1. Een stevige verdediging langs beide kanten, wij pakten teveel eenshotskansen, de bezoekers konden hun aanval rekken maar gooiden ook niet vlot binnen. Fouten op doorbraak werden voor beide teams afgestraft, AKC probeerde een vuist te maken maar onze stugge verdediging was ook wel top, Jarett de Vriendt en Jarni Amorgaste hielden de cijfers recht 5-5 en we waren al 20 minuten ver. Elke Daelman benutte een korte kans 6-5 maar dan haperde ons schot weer en Jarre de Ley en Shiara Driessen verzetten de bakens 6-7 en wij misten vanaf de stip, rust.

Ook na het water werden we niet van onze sokken geblazen tenzij door de sterke verdediging van beide partijen. De start was weer snel, voltreffers van Jarett de Vriendt en Lynn van Bastelaere en we waren vertrokken dachten we maar nee, Jari hardies en Shiara Driessens deden het enthousiaste supporterspubliek ook uit hun dak gaan 8-9. Missers weer alom en de twee trainer-coaches ijverig bezig over en weer om de winnende strategie te zoeken. Wissels en time-outs ten spijt, het verwachte doelpuntenfestival bleef uit en beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Haasje over 13-12 van een ingekomen Jaro Peeters maar weer vielen we aanvallend stil en weer werden de rollen omgedraaid 13-14. Glenn Pauwels maakte de gelijkmaker in de twintigste minuut en de press bleef tot de eindbuzzer waar we nog hadden kunnen winnen of verliezen, nu bleef het bij een puntendeling, al bij al misschien wel terecht 14-14.

Jarni Amorgaste;" Waanzinnig laag afwerkingspercentage, we hebben veel te veel kansen gemist. Doordat we niet scoren kwam de kloof er niet en bleef AKC bijzonder strijdlustig tot de laatste seconden. Volgende week moeten we toch uit een ander afwerkingsvaatje tappen".

TEVEEL DOMME FOUTEN TEGEN

RESERVEN   BORGERHOUT/GROEN-WIT     AKC/LUMA  21-29

A. Alexia Palinckx                                                V. Damon Haegeman

    Kelly Huijsmans (Karen de Wachter)                  Sven Vervloet

    Thomas Mol                                                          Elke Gijsen

    Jaro Peeters                                                         Evie Lauwers

Onze tweede ploeg wachtte een pittige confrontatie tegen het gereputeerde sterke AKC. Jobe Sayer maakte al in een eerste aanval de 1-0, Damon kon ons uit een vrijworp ook op posititief zetten 1-2. De tegenpartij liet een kans uit vrijworp liggen  en Evie op haar afstand en Jaro ook en nu even aan de leiding 3-2. Een paar nonchalances van AKC en Damon op een diefje maar we hadden moeite met rebound en Jobe Sayer had zijn schot bij 5-8 (Jaro). Alexia ook schotvast achter de paal 6-8 maar AKC snoepte de bal snel af en dankzij hun sterke press en sterke rebound konden ze meer resultaatgericht aanvallen. Evie kreeg een stip mee, Jaro inde de 7-10 maar het bleef vechten tegen de bierkaai 8-13 (Sven). Alexia en een gelukte vrijworp van Damon, even later miste een goed vrijgespeelde Damon ook de 11-13 niet, rust.

Weer was een eerste schot van Jobe raak en wij geraakten moeilijk tot schot, gelukkig keilde Alexia nog eens binnen en dat ver schot met een hand van Sven op de buzzer was fenomenaal 13-15. Weer dikte de tegenpartij zijn score aan, wij konden alleen maar fatsoeneren 15-18 (Sven, Thomas). De bezoekers bleven gooien aan een hoog percentage, we lagen onder maar we bleven vechten voor elke bal. Damon pakte een korte kans en werkte een stip af voor Kelly maar het bleven doekjes voor het bloeden. De tegenpartij bleef vlot afwerken, Jaro, Sven, Thomas en Alexia brachten ons doelpuntensaldo op 21 wat niet onaardig was maar AKC trok overtuigend de overwinning naar zich toe 21-29.

Alexia;" AKC gooide heel goed, wij moesten iets harder zijn in de duels en slimmer spelen vooral. we kregen toch domme fouten tegen".

HARDE STRIJD

C PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT   AKC  LUMA

Wij waren er niet maar hier toch een scoreverslag dankzij Robert Voeten. Twee korte kansen van Rani en Koen 2-1. Mooie inloper van Hannelore en stip op Yapsi 4-2. Met 4-6 namen we de rust.

Jelle op halve afstand en Karen en Fred met verre schoten 7-6. AKC bleek blijkbaar hangen en wij konden profiteren, Fred van ver, Karen met een inloper en Koen handig onder de korf 10-6. De tegenpartij kwam terug opzetten en het werd een puntendeling 10-10.

Rani Meeussen;" We scoorden te weinig, we gingen mee in het spel van AKC. Het bleef spannend tot de laatste seconde en we hebben toch een punt in de wacht kunnen slepen."

 

Nieuwe trainer voor onze kern

Vanaf volgend seizoen wordt Bart de Vijlder onze nieuwe trainer van de kern, clubman Philip Dockx wordt trainer 2, we wensen hen veel sportieve successen toe.