WINST UIT HANDEN LATEN GLIPPEN

COLLECTIEVE TOP-DAY


WINST UIT HANDEN LATEN GLIPPEN

1e PLOEG   VOORWAARTS   BORGERHOUT/GROEN-WIT   25-24

Jarni Amorgaste 9, Elke en Nienke (2) Daelman, Jarett de Vriendt, Elke Ledent, Kristof Loos (Sven Vervloet 1, Jaro Peeters), Glenn pauwels 11, Lynn van Bastelaere (Elke Gijsen)

Met een confrontatie tussen de tweede en derde in de rangschikking stond ons waarschijnlijk weer een topper te wachten, de punten waren gegeerd want met nog acht punten te verdienen wilden beide ploegen zich verzekeren voor de kruisfinales. Scheidsrechters Benny Morel en Thierry van Goidsenhoven floten onder een matige belangstelling de partij op gang. Scherpe verdediging langs beide kanten en in de tweede minuut kegelde Jarni Amorgaste onze nul van het bord, Christophe Hellemans deed hetzelfde voor de thuisploeg. Nek aan nek verder, er werd verdedigd op het scherp van de snee en de stippen vlogen voor beide partijen in het rond, Voorwaarts liukte een kleine vuist maar dankzij Lynn van Bastelaere en Glenn Pauwels bleven we langszij 8-7. De thuisaanval vlotte iets beter en onze schoten misten doel en drie doelpunten in het krijt 13-10, we bleven missen maar onafgebroken de mand bestoken en Jarni Amorgaste en Glenn Pauwels effenden aan de rust 14-14.

Ook veel druk na het water, Brent Struyf en Christophe Hellemans en  de speaker liet hun naam weer drie keer galmen, onze dames hadden het moeilijk in steun, Nienke Daelman bracht met twee goed gerichte schoten weer evenwicht 17-17. Snelle balcirculatie en veel press, Voorwaarts miste een stip en nog andere open kansen en nu wij aan de leiding via het sterk afwerkend duo Pauwels-Amorgaste. We dachten dat ons broodje gebakken was 18-23 en nog zeven minuten te gaan maar slimme wissels in het thuiskamp, twee stippen tegen en terug een wedstrijd. Voorwaarts kreeg vleugels en wij forceerden, Brent Struyf met twee voltreffers, wij alles naast en 23-23. We hadden geen grip meer op de rebound en sneuvelden eigenlijk pijnlijk met 25-24.

Jarett de Vriendt;"Een wedstrijd met veel goede momenten van ons, we staan vijf doelpunten voor de laatste vijf minuten en dat hadden we nooit uit handen moeten geven. Voorwaarts scoorde vlot in de eindfase en wij kregen de bal niet meer door de mand. Ik denk dat we de komende wedstrijuden moeten gebruiken om terug een ploeg te vormen die er staat tijdens de kruisfinales".

COLLECTIEVE TOP-DAY

RESERVEN   VOORWAARTS   BORGERHOUT/GROEN-WIT

A. Jaro Peeters                                                       V. Kelly Huijsmans

     Elke Gijsen                                                             Sven Vervloet

     Evie Lauwers                                                         Damon Haegeman

    Thomas Mol (Jeroen Beeusaert)                          Karen de Wachter

In de eerste minuut schoot de thuisploeg de nul van het bord, Sven betaalde dat direct met dubbele munt terug 1-3. We konden de bal dikwijls afsnoepen en Jaro vanaf de zijlijn, fout op Karen netjes afgewerkt door Damon 2-5. We bleven baas en hadden de meeste kansen, Evie en Kelly misten niet, Sven en Jaro hadden echt hun ver schot wel bij 5-9. De thuisploeg miste een hoop kansen maar gaf het niet op, eerst was er nog dat ver schot van Elke en stip op inloper Evie omgezet door Jaro maar een dubbele repliek en nog maar twee goals verschil 9-11. Een onderhands schot van Thomas en Jaro knalde de 11-14 binnen maar dan bleef onze afwerking hangen en een gedreven Voorwaarts effende de score 15-15 via vrijworpen (Damon). We misten een stip en even op achtervolging aangewezen, ondanks de korte verdedigign op de man kreeg Damon de bal in de mand, we kregen nog een mooi draaierke van Karen en een schot van Sven maar met het kleinste verschil de rust in 19-18.

Jeroen maakte direct een doelpunt in de eerste minuut, nu begon de thuisploeg te missen, ze kregen nog een stip mee maar dan benutte Damon een vrijworp en 20-20. Jaro inde zijn stip, Elke(2) en Sven draaiden de rollen om 20-24 maar een gedreven thuisploeg zette zijn hete adem in no time terug in onze nek 23-24 en nog een kwartier te gaan. Voorwaarts haalde zijn toppers naar de kant om te sparen voor de eerste ploeg. Scherpe verdedigingen langs beide kante, Karen kreeg een stip mee op doorbraak, Damon inde en Jaro twee keer op zijn best 23-27. De veer was bij de tegenpartij wat gebroken, zij misten hun schaarse kansen en maaken fouten in verdediging, Damon inde de stip van snelle Sven, Sven Evie en Jeroen maakten er een doelpuntenfestival van 23-31. Er werd rustig uitgebald, Damon, Sven en Kelly lieten afklokken op een knappe 24-34.

Jaro;"Verdiende overwinning, afwerking aan een heel hoog percentage van heel de ploeg. Collectieve top-day!"