IN DE TWEEDE HELFT STOKTE ONZE AFWERKING

LEERGELD VOOR ONZE JONGE PLOEG


IN DE TWEEDE HELFT STOKTE ONZE AFWERKING

VOORWAARTS    BORGERHOUT-GROEN-WIT   17-16

Kian Amorgaste 5, Ellen (1) en Britt (1) Saey, Amy Pauwels 1, Glenn Pauwels 1, Jaro Peeters 3 (Thomas Mol), Daphne van den Bossche 1 (Kato Smets), Ruben Vergaert 3

Na een weekje vertraging door het Beach Korfbal, waar we trouwens heel verdiend de hoofdprijs wegkaapten werden onze deelnemende spelers (sters) in de bloemetjes gezet en werd de competitie dan toch gestart. In een verzengende hitte op Voorwaarts,  de zon scheen onbarmhartig fel, voor de mensen aan de lijn werd het puffen, voor het team werd het afzien waarschijnlijk. Renske Dardenne en Ben Wouters mochten de spits afbijten als leidend team.

Een betere start konden we ons niet wensen, de eerste bal omhoog van Ruben stak al, hij stak even later Ellen een handje toe onder de paal en een mooie 0-2 op het bord. De thuisploeg bleef geduldig naar openingen zoeken, vonden die ook met de zusjes Loos in de hoofdrol 2-2. We kaapten veel rebound weg en hadden de beste kansen en dat vertaalde zich in een 3-5 maar een paar eenshotskansen later, een gemiste stip en terug gelijk 5-5. Nu maakte onze duk het Voorwaarts moeilijk en shots van Kian en Ruben kregen het thuispubliek stil 5-8. Voorwaarts bleef kansen missen, Liam van Hoof en Eline Loos kregen de bal nog wel door de mand maar onze driepuntenkloof bleef gaaf aan de rust 8-11.

Na de welkome pauze viel onze aanval nagenoeg stil, Kian kon wel openen met een schot maar de thuisploeg knabbelde aan onze voorsprong. Jens Vogels zorgde voor een kantelmoment 13-14, de verdedigende druk werd opgevoerd maar onze kansen gingen naast, nog 20 minuten te gaan. Kian's schot was weer zeer welkom, we lieten ons te gemakkelijk van de bal zetten en Kristof Hellemans profiteerde en weer gelijk 15-15. Ondanks goede inspanningen en open kansen ging onze bal te vaak naast, Kian bracht ons nog even weer een streepje voor, andere kansen lieten we liggen waaronder een gemiste stip, de thuisploeg kreeg vleugels en besliste de match na een sterke eindsprint 17-16.

Daphne van de Bossche;" Een sterke eerste helft maar de tweede hebben we zelf uit handen gegeven".

                                                                                                         Jose Dyckmans

LEERGELD VOOR ONZE JONGE PLOEG

RESERVEN    VOORWAARTS   BORGERHOUT-GROEN-WIT   20-9

A. Rani Meeussen                                       V. Thomas Mol (Roel Smets)

    Yelle Van Goethem                                      Owen van Heurck (Wannes Boonen)

    Mauro Verleene                                           Maya Janssens (Eline de Leenheir)

   Sky Lenjou                                                    Kato Smets (Alexia Palinckx)

Door het uitvallen van enkele pionnen door letsel kregen Thomas en Rani jong talent in de vakken. Niet eenvoudig zou blijken met de snelle en ervaren spelers van de thuisploeg.

Er werden al van de start goede aanvallen opgezet maar die werden niet afgewerkt, Voorwaarts vond de mand iets makkelijker. Wij ook na een vijftal minuten, Thomas met een ver schot 2-1. De thuisploeg liet een stip liggen, wij ook, maar was vakkundiger in het afwerken 6-2. Owen werkte een stip af na een fout onder de paal maar we moesten in het veel ervarener Voorwaarts onze meerdere erkennen. We creëerden mooie lange aanvallen soms maar vonden de mand niet gemakkelijk. Rani en Owen kregen de bal toch van ver door de mand 9-4, rust.

We kregen een paar wissels maar de thuisploeg ging verder op hetzelfde sterke elan. Onze schoten misten precisie, onze passen waren soms slordig en speelden in de kaart van de tegenpartij en de thuiskanonnen vonden hun doel veel gemakkelijker 14-4. Eindelijk een ver schot van Wannes maar we bleven het spel ondergaan en bleven achter de feiten aanlopen. Sky, Maya en Yelle dreven onze score wat op, Yelle legde tenslotte de eindstand vast 20-9.

Moeilijke wedstrijd voor onze jongeren, er zullen er ongetwijfeld nog zo volgen maar dat is een leerschool en zo wordt er gebouwd aan een volgende sterke generatie. Tegen de zaal zullen we ongetwijfeld meer ervaring hebben gesprokkeld!

                                                                                       Jose Dyckmans