PUNTEN THUISGEHOUDEN NA SPANNEND DUEL IN EEN EXTREME HITTE

VERDIEND PUNT NA SPANNEND EINDE


PUNTEN THUISGEHOUDEN NA SPANNEND DUEL IN EEN EXTREME HITTE

1e Ploeg BORGERHOUT-GROEN-WIT     AKC LUMA    16-15

Kian Amorgaste 3, Ellen Saey, Britt Saey 1,Amy Pauwels 2, Glenn Pauwels 4, Jaro Peeters 1, Ruben Gergaert 5, Daphne van den Bossche

We hadden officieel een hittegolf in september aan ons been, verleden week was het al zwoegen in de hitte, nu kregen we een 32 graden op ons bord en doe er met het kunstgras maar een paar graadjes bij. De supporters groepeerden onder de parasols, sommigen onder de bomen, ons hart ging uit naar onze spelers die in deze onmenselijke temperatuur moesten presteren.

Kris Meeus en Dave Mertens waren aangesteld om deze ongetwijfeld spannende topper in goede banen te leiden, emmers water stonden langs de dugouts om het hoofd letterlijk koel te houden en we konden rekenen op kinesist Peter Moortgat die vakantieganger Marc kwam vervangen.

Ondanks de hitte kwamen we niet direct op stoom, het werd een tijdje aftasten en de bezoekers kwamen het eerst uit de startblokken, ons geduld werd beloond, stip op inloper van Kian 1-1. Sterke tegendruk en Demi Verhoren aan zet, Kian, Glenn en Amy vonden de mand ook maar AKC zocht en vond ook goede kansen, hun dames werden goed aangespeeld 6-6. Een welkome drankpauze nam even de druk van de ketel en had duidelijk de batterijen opgeladen, we snoepten de bal goed af, Kian gebruikte zijn lengte goed, Glenn kegelde binnen en uit zijn gemist schot haalde Ruben de 8-6. De bal wervelde in beide vakken, onvoorstelbaar toch die inzet van beide teams in deze omstandigheden. Jaro en Glenn kiepten de bal nog in de mand 10-8, de laatste drie minuten gingen de schoten naast, rust.

Na het water goede aanvallen in beide vakken, we lieten een vrijworp liggen maar na een vijftal minuten kreeg Kian een stip mee bij doorbraak en drie punten los 11-8. Na een tiental minuten even de hete adem van de bezoekers in onze nek 11-10, de leiding was voor hen, zoals wel meer,  dikwijls de kop van jut. Ruben met een knappe balonderschepping, een sterk AKC bleef aanklampen maar Kian to the rescue met één handje onder de paal, een onmogelijke zoals alleen hij dat kan 13-11. In het andere vak ook stip tegen en weer het kleinste verschil, knappe aanvallen ware mooi om zien maar we misten veel, AKC gelukkig ook. Britt kreeg ook een stip mee maar gejuich bij de bezoekers, Tess Mathis effende 6-6. We haalden de snelheid uit de aanval en speelden geduldig rond, doelpunten van Glenn en Ruben bepaalden het eindverdict 16-15, onze eerste punten waren binnen.

Glenn Pauwels;" Bitse match in verschroeiende omstandigheden. We starten moeilijk in de eerste helft maar komen er na tien minuten door en we konden een kloof maken. In de tweede helft vallen we een beetje stil maar door de werklust van het team kunnen we de kloof van twee behouden. De twee punten zijn binnen en op naar de volgende match".

Of het nu verantwoord was om matchen te spelen in deze hitte, daar hadden toch velen twijfels over. O.a. Ruben is zo diep gegaan dat hij moest braken langs de lijn, heel gezond zal het dan toch allemaal niet geweest zijn. In ieder geval respect aan het team, iedereen die op het terrein stond en ook ons keuken- en kantineteam dat heel wat zweet gelaten heeft!

Ook veel beterschap aan Thomas die met hoge koorts thuiszat, voor Elke en Roy hopen we op een voorspoedige revalidatie en een spoedig herstel!

                                                                 Jose Dyckmans

VERDIEND PUNT NA SPANNEND EINDE

RESERVEN   BORGERHOUT-GROEN-WIT  12-12

A. Alexia Palinckx (Maya Janssens)                                         V. Yelle van Goethem

    Roel Smets (Liam van Hoof)                                                     Mauro Verleene

    Owen van Heurck                                                                      Rani Meeussen

    Eline de Leenheir (Kato Smets)                                               Sky Lenjou

Dreke op het veld met fluitje was stilaan een vertrouwd beeld, Jarni en Sven als coach, dat hadden we nog niet gezien. Zij sprongen even in de bres voor Eddy die familiale verplichtingen had. Ook hiet emmers water langs de kant voor de beproefde spelers. 

Sterke start, goed aanvalswerk en schot onder de paal van Roel. De bezoekers werkten zich ook in de match, twee keer fout op Sky bij doorbraak 3-1. We waren dikwijls aan de bal en dat loonde, Eline met een schot achter de paal en mooie aktie van Mauro kort bij de paal en het zag er goed uit 5-2. AKC kreeg stilaan zijn aanvalsmotor ook aan de praat en 5-4. We bleven goed combineren en aanvallen, Roel met een ver hoog schot 6-4. AKC zette alle zeilen bij om het gat te dichten maar we sloegen erin om met het kleinste verschil de rust in te gaan na een schot achter de korf van Eline 7-6. 

Ook na de pauze veel drive ondanks de hitte en Kato bekroonde een mooie aanval, we hielden goed stand en Rani mikte ons naar een tweepuntenkloof. De vakken draaiden heel wat beter dan verleden week, Owen vond zijn afstand in het achterveld 10-7. Nog tien minuten te spelen, wij vonden de mand niet meer ondanks mooie kansen en de tegenpartij rook zijn kans. Mauro op een diefje, zijn schot was heel welkom, stip tegen en gelijk 12-12. We kregen nog spannende minuten maar het bleef bij een puntendeling, ons eerste punt is een feit!

Roel Smets;" Het was moeilijk spelen in de hitte, natuurlijk voor beide partijen. Stevigere tegenstander dan verleden week maar verdiend punt na het spannend slot"".

                                                                                    Jose Dyckmans