COMFORTABEL HET JAAR IN NA STROEVE WINST TEGEN MEEUWEN
1e PLOEG MEEUWEN BORGERHOUT/GROEN-WIT 18-22

MATCH MET TWEE GEZICHTEN
RESEVEN MEEUWEN BORGERHOUT /GROEN-WIT 14-18

KREGEN KLOOF NIET GEDICHT
C PLOEG MEEUWEN BORGERHOUT/GROEN-WIT 14-10


COMFORTABEL HET JAAR IN NA STROEVE WINST TEGEN MEEUWEN
1 E PLOEG MEEUWEN BORGERHOUT/GROEN-WIT 18-22

Jarni Amorgaste 5, Elke (1) en Nienke (3) Daelman, Jarett de Vriendt 2, Elke Leden 1, Elke Gijsen, Kristof Loos 3, Glenn Pauwels 7

Een hoop supporters langs de lijn voor deze laatste competitiewedstrijd in Boeckenberg sportcenter, de thuisbasis van Meeuwen. Meeuwen had nog geen punten maar stelde zich al verrassend weerbaar op tegenover sommige ploegen, zeker in de eerste helft.

We starten snel en goed met een schot van Kristof Loos, Taissa Vervoort veegde even snel de thuisnul van het bord. We snoepten de bal steeds snel af maar konden dat niet verzilveren, Zahra Verhoeven en Jef Vervliet deden wel hun thuisaanhang juichen 5-3 en onze foutenlast leverde hun stippen op. Rommelig spel soms en we hadden het moeilijk met twee grote heren in rebound maar we bleven in het kielzog van de thuisploeg door geduldig naar goede kansen te zoeken en hard te werken, de vakken en onze spitsen draaiden de rollen om 7-8. Jef Vervliet en Taissa Vervoort kregen de bal door de mand ondanks onze hoge druk en veel kansen. Jarni Amorgaste, Glenn Pauwels en Elke Ledent konden de bakens weer verzetten 9-11 maar onze organisatie was nog niet wat het moest zijn en met het kleinste verschil namen we de rust 11-12.

Na de rust twee rozen van Jarni Amorgaste maar het rommelige bleef, pep of andere talk van onze trainer Jan de Jager tijdens een time-out wierp zijn vruchten af en we kregen stilaan weerde vertrouwde drive voorgeschoteld. We kregen lange knappe aanvallen al waren er nog onverstandige keuzes die Zahra Verhoeven en Jef Vervliet niet lieten liggen 14-15. Nienke Daelman profiteerde nu van de te enthousiaste thuisverdediging en puntenspeler Glenn Pauwels miste niet al te veel 15-20. Nu leek de veer definitief gebroken bij Meeuwen, er werd rustig uitgespeeld, Pieter Verhaegen en Wouter Cooremans kregen de bal nog door de mand, Glenn Pauwels legde de eindcijfers vast 18-22.

Elke Gijsen;” Ik ben blij dat we gewonnen hebben uiteraard maar het was geen makkelijke wedstrijd. Meeuwen speelde een heel raar spel waardoor we even moesten zoeken naar de beste manier om ons aanvallend spel van de voorbije weken te vinden. In de tweede helft maakten we het verschil en konden we dat zonder al te veel problemen vasthouden”.

Jose DyckmansMATCH MET TWEE GEZICHTEN

RESEVEN MEEUWEN BORGERHOUT /GROEN-WIT

A. Karen de Wachter Kelly Huijsmans Jeroen Beeusaert Thomas Mol
V. Sven Vervloet Evie lauwers Damon Haegeman Alexia Palinckx

Het was ijskoud buiten en binnen niet veel beter, om te spelen misschien net goed. Sterke start van ons vlot collectief, snelle balcirculatie, Damon verzilverde tweemaal op rij kansen en Jeroen keilde de 0-3 binnen vanachter de paal. Na zeven minuten zwoegen kwam de thuisploeg ook tot scoren, wij vonden de mand even niet en 3-3.
Beide ploegen waren nu aan elkaar gewaagd en nek aan nek 5-5 (Jeroen, Damon)
Kelly werd met succes door Jeroen gesteund en een puntje voor 5-6. Dan eindigden veel ballen op of net naast de mand, zij gooiden aan een hoog percentage en 7-6.
Goede rebound van Damon en eindelijk ook wij terug vertrokken, Evie vanop haar afstand en stip en schot van Jeroen onder de paal. Een lullige goal uit een balduel en de thuisploeg even harder op de bal en 10-10 aan de rust (Jeroen).

Weer was het damon die na goed werk in de vakken ons weer op de juiste rails zette 10-12, een knappe balonderschepping en schot vanaf de lijn lokte een applaus uit voor Jeroen, Karen op doorbraak en vier punten los 10-14. We verkwanselden goede kansen, nog 12 minuten te gaan 12-14, Thomas met een voltreffer en Jeroen met een drop shot, Sven zorgde nog voor meer veiligheid en Kelly sloot de boeken op een mooie 14-18 stand.

Jeroen; ”Match met twee gezichten maar gelukkig was de goede beter dan de verkeerde kant. Eens de kloof gemaakt kraakte de tegenpartij mentaal en konden we de wedstrijd rustig uitspelen”.

Jose Dyckmans

 

KREGEN KLOOF NIET GEDICHT
C PLOEG MEEUWEN BORGERHOUT/GROEN-WIT 14-10

A. Yapsi Espantoso Luis Kirsten pede Michael Smeets Natacha Huijsmans 
V. Quinten Engels Lore van Heertum (Kelly) Jonathan Put Hannelore de Decker

Bij ons toekomen stond het al 5-2 (Yapsi en Hannelore) maar de fout op Jonathan werd omgezet en 5-3. Zeer goede aanvallen zonder veel resultaat en verrassend pittige duels, Kirsten en Quinten schoten ons langszij. We hadden toch moeite met hun stevige heren in rebound en kampten met pech, ballen die eruit draaiden of op de mand botsten en het kostte ons de nodige moeite om aan te sluiten 6-5, rust.

Ook na de pauze kreeg de thuisploeg de betere kansen 9-7 (Kirsten) en wisten ze die ook om te zetten. Er werd de nodige tegendruk gezet maar het kostte heel wat moeite om aan te sluiten, goede infiltratie en Kirsten bracht ons dichterbij 9-8. We bleven nog even in hun spoor maar dan gooiden ze bijna alles raak en kon alleen Quinten en Jonathan nog milderen 14-10, einduitslag.
Goede inzet maar tegenpartij was iets harder soms op de bal en wist op cruciale momenten de mand beter hangen.

Jose Dyckmans