WEER WINST NA HARDE CONFRONTATIE
1e PLOEG BORGERHOUT/GROEN-WIT - VOORWAARTS  25-23

WEER FELBEVOCHTEN PUNT BINNENGEHAALD
RESERVEN BORGERHOUT/GROEN-WIT - VOORWAARTS 17-17

ONZE KANSEN VIELEN NIET BINNEN
C PLOEG BORGERHOUT/GROEN-WIT - VOORWAARTS  10-13


WEER WINST NA HARDE CONFRONTATIE

1PLOEG BORGERHOUT/GROEN-WIT  -   VOORWAARTS       25-23

Jarni Amorgaste 2, Elke (2) en Nienke (4) Daelman, Jarett de Vriendt 1,
Elke Gijsen 2, Elke Ledent 1, Kristof Loos 4, Glenn Pauwels 9 (Sven Vervloet)

Er wachtte ons ongetwijfeld weer een pittige thuisconfrontatie met Voorwaarts ook een ploeg die in een goede flow zat maar AKC hadden we echter ook met meer dan een neuslengte geklopt dus nu ook waren de verwachtingen hooggespannen.

Vanaf de start veel press van de bezoekers, ze veegden de nul van het bord in korte tijd, er werd geduldig aangevallen, Glenn Pauwels, Jarett de Vriendt en Elke Gijsen schoten ook met scherp. De mand werd zowat kapot gekatapulteerd, even weer gelijk dan knalde Kristof Loos ons voor de eerste keer twee punten los na prachtig werk in het vak. Voorwaarts kreeg ook heel wat kansen, Julie Caluwé vond de mand en ze lieten een stip liggen maar ze vielen er bij ons langs alle kanten binnen, onze dames ook goed bij schot met Nienke Daelman voorop 11-7. Snelle balcirculatie, veel druk en loopacties zorgden voor attractieve korfbal en veel doelpunten, in de laatste vijf minuten kregen we er nog vijf door de mand en gingen we rusten met een mooie 16-12.
Was ons broodje al gebakken, neen, dat dachten we zeker niet, de bezoekers brachten zoals verwacht hun sterke dames in stelling, Julie Caluwé, Lauren en Helene Denys schoten raak en er werd verdedigd met een nog grotere drive, Brent Struyf bracht zijn ploeg langszij 18-17 en wij brachten moeilijke aanvalspogingen en slechte shots. Elke Ledent prikte binnen en dat hadden we nodig, slimme trainer/coach Jan de Jager bracht de krachtige Sven Vervloet in verdediging met een zo mogelijk nog sterkere verdedigende druk als resultaat. Niet al onze aanvallende combinaties waren even succesvol maar Glenn Pauwels’ voltreffers vielen er weer op het juiste moment 25-21 en onze druk was fenomenaal, Brent Struyf legde de eindstand vast 25-23.
Jarett de Vriendt; ”Moeilijke potige wedstrijd maar heel de wedstrijd voorgestaan en verdiend gewonnen. Op de juiste momenten hebben we kunnen scoren om zo de kloof te kunnen behouden”.

Jose Dyckmans

 

WEER FELBEVOCHTEN PUNT BINNENGEHAALD

RESERVEN BORGERHOUT/GROEN-WIT  -   VOORWAARTS     17-17

A. Thomas Mol - Lynn van Bastelaere (Karen deW) - Jeroen Beeusaert - Kelly Hujsmans
V. Sven Vervloet  - Evie Lauwers - Damon Haegeman(Jonathan Put) - Alexia Palinckx

Toch heel wat meer toeschouwers dan verleden week en zij kregen al direct waar voor hun geld, Kelly’s eerste doelpoging was al raak onder de paal. Een vrije kans van Thomas werd bruut verstoord, Jeroen inde de 2-0. Hoge druk langs beide kanten en de bezoekers misten toch wat mooie kansen en pas na een zestal minuten 2-1.
Jens Verbruggen inde een stip, Claudia Verstappen bracht de tegenpartij aan de leiding 2-4, wij gooiden even met losse flodders. Alexia beloonde de verdediging maar de 3-5 kwam er te gemakkelijk. Stip op snelle doorbraak Jeroen, Kelly werkte af en bracht ons even later met een voltreffer volledig terug in de wedstrijd 5-5. Goede druk in verdediging maar de bezoekers profiteerden van ons balverlies, stip op snelle inloper Sven door Damon. Een gekwetste Jens Verbruggen werd vervangen door de toch sterke en grote Jef van Pelt, even problemen met de shotklok, Voorwaarts sterk op de bal en de man verzilverde de beste kansen 6-9. Damon hield ons in de match met een korte kans en een trillershot maar we waren de bal te rap kwijt, 9-12, rust.

Ook na de pauze vlotte onze aanval niet meteen, we hadden nog wel een stip op inloper van Evie geïnd door Damon en een ver schot van Alexia, Voorwaarts bestookte met succes de mand en vier doelpunten in het krijt 11-15. Onze verdediging zette hoge druk en eindelijk werd onze score terug op gang getrokken, Evie sloeg een dubbelslag en Thomas benutte een vrijworp 14-15; We misten een stip en weer konden de bezoekers een vuist maken 14-16 maar de vakken werkten hard, Jonathan en Sven trokken de scheve situatie terug recht 16-16. Weer spanning troef in de laatste minuten, Voorwaarts nam een optie op de winst 16-17 maar Karen sleepte met een welgemikt schot nog een punt in de wacht 17-17.

Thoma;” Qua scoreverloop is deze te vergelijken met de match tegen AKC verleden week en dat zijn altijd felbevochten confrontaties. Heel leuk om te spelen en toch gevochten voor een verdiend punt”.

Jose Dyckmans

 

ONZE KANSEN VIELEN NIET BINNEN

C PLOEG BORGERHOUT/GROEN-WIT  -  VOORWAARTS    10-13

A. Jonathan Put - Quinten Engels - Hannelore de Decker - Lore van Heertum
V. Karen de Wachter - Yapsi Espantoso - Natacha Hujsmans (Kirsten P) - Michael Smeets (Fred St)

Dre floot het startsignaal en schitterend gestart, goede balrecuperatie en Jonathan twee keer aan zet 2-0. De bezoekers werkten ook hard en bleven in ons voetspoor, Karen zette de 3-3 op het bord. We misten enkele mooie kansen waaronder vrijworpen en Voorwaarts kon profiteren, een fout bij een inloper van Hannelore werd door Jonathan afgestraft aan de stip, een tweede treffer van Kane Gerlo 4-7. We konden de bal dikwijls afsnoepen, Yapsi keilde binnen en met een 5-7 namen we de rust.

Na de pauze kregen we de bal er niet in maar konden gelijke tred houden door de foutenlast van de tegenpartij (Yapsi, Quinten) 8-9. We kregen nog mooie aanvallen maar Voorwaarts was in de reboundzone beter bij de pinken en we kregen het gat niet gedicht. Een paar ballen eindigden door ons enthousiasme ook in verkeerde handen, Jonathan en Kirsten vonden nog de mand op goede pas Karen 10-13. Jonathan”; Af en toe gingen we minder goed om met de druk, onze kansen vielen niet echt binnen. Verdedigend zat het goed buiten wat schoonheidsfoutjes, we zijn zeker klaar voor de rematch”.

Jose Dyckmans

 

BLOEMSTUKJES
We bedanken onze dames Marie-Rose Peeters, Gerda Keyl, Sonia Vercauteren en Marie-Louise en Jose Dyckmans voor het maken van onze mooie kersstukjes, ze waren erg in trek bij onze leden en sympathisanten!