WEER STRANDEN WE OP ZUCHT VAN DE MEET

LATEN WEER VEEL KANSEN LIGGEN

1e PLOEG BORGERHOUT/GROEN-WIT      KWIK    20-21

Kian Amorgaste 9, Ellen Saey (Kato Smets), Britt Saey 1, Amy Pauwels 2, Glenn Pauwels 4 (Thomas Mol), Ruben Vergaert 3, Jaro Peeters 1, Daphne van den Bossche

Gelukkig terug verteerbare temperaturen, net warm genoeg om aangenaam te vertoeven langs de lijn en op ons prachtig zuidgericht terras en dat hadden velen begrepen, het was aangenaam druk. Of onze tegenstander zo verteerbaar zou zijn zou moeten blijken, Kwik had tot nu toe nog geen punten laten liggen en zou het ons ongetwijfeld niet makkelijk maken. We kregen het scheidsrechtersduo Nils Pekaer en Tom Vleminckx om deze topper in goede banen te leiden.

De start was niet mis, uit een eerste kans haalde Ruben al onze openingszet. Potig gedrag van de bezoekers werden afgestraft, Britt inde een stip, even later lieten we er een liggen. We konden ons geluk niet op na Amy's schot 3-0 maar Kwik bleef hoge druk zetten en Cedric Schoumacher kegelde de nul van het bord na acht minuten. We gingen nog goed mee, knappe inloper van Ruben maar dan lieten we ons even rap van de bal zetten, leden knullig balverlies en Kwik nu de betere ploeg. O.a. Liesbeth Bollaert en Stien Reyntjes draaiden de rollen om 4-6, een losse van Kian was meer dan welkom. Kwik miste een tweede stip maar bleef heel kort op de mand verdedigen en wij morsten met kansen, zij niet, drie punten in het krijt aan de rust waren het gevolg 9-12.

Na de pauze zaten we terug beter in de match, recupereerden veel meer ballen maar misten teveel open kansen. We scoorden wel terug meer maar kregen de kloof voorlopig niet dichtgefietst 13-16. In het laatste kwartier rozen van Kian en stippen voor de heren en warempel weer het kleinste verschil 17-18 en iedereen weer op het puntje van de stoel. Beide verdedigingen zetten hun zeilen bij, Jordi Antes met een schot onder de paal, Glenn hield ons in de match nog zeven minuten te gaan. Zeer spannende eindfase, Stien Reyntjes en Nick Verwerft kregen de bal voor de bezoekers nog door de mand, wij gaven ook geen krimp, Kian en Glenn hielden ons in de match maar ondanks enkele open kansen zat er weer geen punt voor ons in 20-21.

Kian Amorgaste;" We starten goed met een 3-0, dan maken we gewoon veel fouten en laten we Kwik in de wedstrijd komen en blijven we die helft op hetzelde niveau spelen. De petptalk van de coach tijdens de rust was productief, we knokken ons terug in de match maar Kwik bleef ons op het einde een streepje voor. Volgende week beter".

Jose Dyckmans

RESERVEN    BORGERHOUT/GROEN-WIT    KWIK     9-13

A. Thomas Mol                                              V. Owen Van Heurck

Maya Janssens (Sky Lenjou)                       Mauro Verleene

Yelle van Goethem                                       Rani Meeussen

Eline De Leenheir (Alexia Palincx)              Kato Smets

Veel belangstelling ook voor onze tweede, voornamelijk jonge ploeg die Dré zou fluiten.

Paar goede kansen van bij de start maar het bleef langs beide kanten bij aftasten, pas na vier minuten moesten we een doelpunt toegeven. Yelle kon even later kort bij de paal profiteren van een gemist schot en gelijk 1-1. De tegenpartij zat heel kort op de bal en maakte het ons moeilijk, wij onszelf ook met een paar slechte passen toch 2-2 via een schot achter de paal 2-2. De druk werd wat opgevoerd, Rani mikte raak, we misten een stip, de tegenpartij ging met de meeste rebound lopen het ging er soms heftig aan toe 3-5. Thomas cool onder de paal, Yelle vanuit het zijveld en Kato bracht ons met een ver schot even aan de leiding, 6-5, rust.

Na de pauze speelden we eerst nog heel goed mee 8-7 (Yelle, Kato) maar dan misten we teveel open kansen en nam een gedreven en ervaren Kwik de teugels over 8-11.De bezoekers hadden de meeste en beste kansen,  Rani wist nog een stip uit te lokken maar we moesten de winst aan de tegenpartij laten, 9-13, eindverdict.

Yelle van Goethem;" Een beetje hetzelfde als vorige week, we maken onze kansen niet af. Kwik had een groter reboundoverwicht, zeker in de tweede helft"".