tweede helft wedstrijd gecontroleerd

Stevige tegenstander toch winst


TWEEDE HELFT WEDSTRIJD GECONTROLEERD

RESERVEN   BORGERHOUT/GROENWIT    FLORIANT    18-14

A. Jonathan Put (Quinten Engels)                                 V. Jarett de Vriendt

    Jaro Peeters                                                                    Jeroen Beeusaert

    Daphne van den Bossche                                                Kelly Huijsmans

    Evie Lauwers                                                                   Karen de Wachter

Geen eerste ploeg vandaag, we speelden die wedstrijd al in het begin van de competitie omdat Floriant nu veel spelers moest missen wegens het E.K. U21 en die confrontatie hadden we verloren. Veel meer volk dan verwacht voor onze tweede en derde ploeg en dat deed deugd.

Dré floot het startsein en het ging gelijk op. Jaro kreeg als eerste de bal door de mand, eeen gretig Floriant zocht en vond de aansluiter. Op steun Jarett kon Karen inlopen en Jeroen knalde binnen na goed werk in het vak. Goede druk in verdediging en de kansen bleven komen, Jaro met een snoeperke en 4-1. Knap samenspel van de heren, Jeroen verzilverde en even later nog een afstandsschot ook. Potige verdediging langs beide kanten en geen gemor bij de stafworpen, Jaro zette de onze om en Jarett knalde van ver binnen en een comfortabele 8-3. Floriant heel kort op de bal en op de mand gaf niet af maar tegen die knappe inloper van Jaro hadden ze geen verhaal, knappe onderschepping Jeroen, pas naar Kelly die Karen zag vrij staan en 9-5. De dames van de tegenpartij lieten van zich horen maar enkele pogingen in het vak na balonderscheppingen en Jaro legde de ruststand vast 11-7. 

Na de pauze verder op hetzelfde elan, Jarett liet een vrijworp niet onbenut, Jaro met een loeier van een schot maar ook in het andere vak vonden ze de mand. Jeroen kreeg een stip mee die Jaret netjes afwerkte. De bezoekers werkten hard voor elke bal maar kregen het gat niet gedicht, Evie en Kelly hielden de kloof gaaf 16-11. Wij gaven goede druk op het Gentse balbezit al kreeg onze aanval het soms zwaar door de eenshotskansen, eindelijk ver schot Evie 17-12. Weer veel schoten naast maar Evie kon haar derde doelpunt binnenschieten, Tom van den Houdt legde de eindstand vast 18-14.

Jarett;" In het tweede stuk van de eerste helft werken we af aan een hoog percentage hierddor staan we aan de rust vier doelpunten voor. In de tweede helft hebben we de wedstrijd gecontroleerd. Floriant dat toch met een sterk team voor de dag kwam is nooit in de wedstrijd gekomen en we konden de vierpuntenkloof behouden."

STEVIGE TEGENSTANDER TOCH WINST

C PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT    FLORIANT   17_13

A. Lana van Nauw (Steffi Nicolaij)                                  V. Fred Stevens

    Rani Meeussen                                                                 Quinten Engels

    Seppe Engels (Jarett, Jonathan)                                     Hannelore de Decker

   Michael Smeets                                                                 Lynn van Bastelaere

In een grijs miezerig regenweertje floot Andy van de Velde het startsein. Goede kansen in beide vakken maar de tegenpartij het eerst uit de startblokken. Pas na een zevental minuten wij via Seppe ook op positief. Floriant kon bogen op wat lengte en die gebruikten ze volop in rebound, gevolg lange tegenaanvallen en 1-4. Time out van de trainers en Rani benutte een vrijworp, Quinten kreeg een stip mee en het kleinste verschil 3-4. De tegenpartij speelde kort op de bal en nog even 3-5 op pas Jaro een inloper van Rani. Een knaller van Michael en Quinten's inzet loonde en de bordjes verhangen 6-5. Floriant verdedigde ook kort en met gelijke kansen de rust in 6-6.

Ook na de pauze goede en snelle balcirculatie in het vak en Jaro kreeg twee ballen door de mand. De tegenpartij had moeite met de mand te vinden en onze verdediging stond op scherp. Hannelore kreeg met twee rozen de handen op elkaar en 10-6, vanaf dan leek de match gespeeld. Rani op haar best met een vrijworp en Jonathan goed ingekomen keilde twee keer van ver binnen. Even windstilte en 13-10 maar de motor sloeg terug aan, ver schot Quinten en stip op inloper Steffi omgezet door Rani 15-10. Floriant liet een stip liggen en Quinten sloot het rijtje af 17-13.

Quinten;"Slecht geconcentreerde start tegen een stevige tegenstander. We hebben ons terug in de wedstrijd geknokt en uiteindelijk het verschil gemaakt".