OPDRACHT VOLBRACHT

WEER 30 DOELPUNTEN

STRAKKE VERDEDIGING


OPDRACHT VOLBRACHT

1E PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT   MEEUWEN   24-18

Jarni Amorgaste 6, Elke (2) en Nienke Daelman, Jarett de Vriendt 4 (Kristof Loos), Elke Ledent 2, Glenn Pauwels 8, Jaro Peeters, Lynn van Bastelaere 2

Met nog drie wedstrijden te gaan waren de kaarten voor de kruisfinales nog altijd niet gedeeld en elke wedstrijd bleef dan ook ontzettend belangrijk, ook de confrontatie thuis tegen hekkensluiter Meeuwen. Puntenloos dat wel maar nooit te onderschatten, Miguel Wensma en Kris Meeus floten het startsein. Een eerste doelpoging van Zahra Verhoeven miste haar doel niet, veel druk op de man, Jarett de Vriendt en Glenn Pauwels werden goed aangespeeld en de rollen omgedraaid. Jef Vervliet met een inlepelaar en een stip van Zahra Verhoeven en de bezoekers voor het laatst op voorsprong, veel press en we drukten door 7-3 en dan lieten we nog een hoop kansen liggen. Meeuwen miste een stip, wij hadden de meeste en beste kansen en scoorden zo goed als over acht, vrije kans voor Lynn van Bastelaere en Elke Daelman 11-4. Nicolaas van Diemen en Zahra Verhoeven kregen ook de bal door de mand en niet zo alledaags, Glenn Pauwels op volle snelheid op doorbraak en hij scoorde spectaculair op de buzzer 13-6, rust.

Ook na de pauze was het eerste schot van de bezoekers raak, Jef Vervliet was goed voor de 13-7 maar dan werden toch ook weer wat kansen gemist door toch ook goede druk van de tegenpartij. Onze druk was ook op peil maar ook wij kegelden vele kansen naast en dat schot van Elke Ledent was heel welkom. Taissa Vervoort en Jef Vervliet brachten hun ploeg weer in de wedstrijd en met nog een kwartier te gaan was nog niets zeker. Snelle balcirculatie en hoge druk langs beide kanten, eindelijk  Jarni Amorgaste twee keer achter elkaar en weer zes punten los, fouten van de dames van de tegenpartij werden aan de stip afgestraft 20-13. De wedstrijd kabbelde verder, verdiende zeker geen schoonheidsprijs door de vele missers al werd er ook nu soms ruimte gelaten voor pareltjes. Meeuwen bleef evenwel knokken, Zahra Verhoeven en Jef Vervliet wisten dat te belonen maar het spel was allang gespeeld. Lange aanvallen en  Jarett de Vriendt en Jarni Amorgaste deden ons uiteindelijk afklokken op 24-18.

Glenn Pauwels;" In de eerste helft starten we goed en brengen we soms mooie korfbal. In de tweede helft zijn ze anders beginngen te verdedigen en kregen we het aanvallend moeilijker maar we konden de kloof houden dankzij onze goede druk".

 

WEER 30 DOELPUNTEN

RESERVEN  BORGERHOUT/GROEN-WIT   MEEUWEN   31-22

A. Kristof Loos                                  V. Evie Lauwers

    Damon Haegeman                            Elke Gijsen

    Karen de Wachter                            Jeroen Beeusaert

    Kelly Huijsmans                                Thomas Mol

Blits start, in korte tijd ver schot van Kelly, mooi werk van Damon en vrijworp Kristof. Bal ging vlug heen en weer en we kregen veel kansen en onze dames bij schot, Karen, Elke en Kelly lieten hun kansen niet liggen en 6-1. Even een dipje in het spel maar veel bracht dat de tegenpartij niet op. Alle verdedigende rebounds nam Thomas voor zijn rekening, Kristof, Damon en Thomas aan het kanon 9-2. We bleven goed aanvallen en verdedigen maar Meeuwen kwam ook langzaam opzetten 14-11 (Karen, Kristof, Jeroen 2, Damon). We lieten een stip liggen maar Damon en Thomas met voltreffers, de 16-12 ruststand kwam er vaaf de stip bij de tegenpartij. 

Lange aanval, Karen werkte af en de bezoekers bleven vechten maar wij hadden ook nu de meeste en beste kansen. Jeroen met een schot achter de paal, goede actie Kristof en Kelly prikte de 19-14 op het bord. Thomas en Jeroen zochten ook hun beste plek uit achter de paal en Damon inde een zelfverdiende stip 22-15. Kristof van ver en we lieten weer een stip liggen, Damon kon een vrijworp benutten. Meeuwen probeerde alle zeilen bij te zetten maar bleef achter de feiten aanlopen, een dubbelslag van Jeroen en Kristof en boeken toe, al bleef Meeuwen dankzij hun afwerking min of meer in de wedstrijd. Al bij al geen moeilijke wedstrijd voor onze zebra's, we kregen nog een stip voor Jeroen en Elke, zij legde met een ver schot onze definitieve cijfers vast 31-22.

Thomas; "Ik had het idee dat we er meer mee bezig waren onze fouten eruit te halen tijdens de wedstrijd. Zonder disrespect naar Meeuwen toe, na de eerste grote kloof was de match al gespeeld, goede teamprestatie".

STRAKKE VERDEDIGING

C PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT   MEEUWEN 16-11

A. Steffi Nicolaij (Eva Janssens)                                        V. Fred Stevens

    Yapsi Espantoso Luis                                                           Lore van Heertum

    Michael Smeets                                                                    Quinten Engels

    Shari Nicolaij                                                                        Hannelore de Decker

Dré floot het startsein en een eerste slimme korte kans van Steffi was een feit. Meeuwen werkte ook de nul van het bord, Quinten beloonde de verdediging. We bleven de bal goed afsnoepen en Yapsi schoot twee keer raak, Hannelore op doorbraak en Quinten inde de stip 5-2. De bezoekers kwamen er niet al te veel aan te pas, Fredje met een hand, inloper Yapsi en Steffi met een korte kans 8-2. Steffi bleef het slim spelen onder de korf, we kregen direct een stip tegen maar die ging er niet in 9-5, rust.

Na de pauze naeen poosje Hannelore met een omdraaibal, Meeuwen miste een tweede stip en wij ook een. Fred met een loeier maar direct repliek 11-6. Wij hadden de meeste en beste kansen, Yapsi liet zijn inloper niet liggen 12-6. Nog een kwartier te gaan en Meeuwen moest het spel verder ondergaan, Fred kreeg de bal erin achter de paal en de tegenpartij miste een derde penalty maar kreeg de 13-8 er toch vanaf de stip in. Yapsi met een knaller, wij waren baas maar soms nog een beetje te nonchalant, ver schot Quinten en Yapsi met een inlepelaar bij doorbraak. Meeuwen kon nog milderen dankzij een stip en vrijworp 16-11.

Fred;" Goed begonnen, in de eerste helft goede druk gezet maar het tweede deel van de eerste helft vlotte dat al minder. We hebben echter goed doorgedrukt in de tweede helft, strakke verdediging".