KRUISFINALES!

NOOIT IN GEVAAR

SPANNEND SLOT


KRUISFINALES!

1e ploeg   PUTSE   BORGERHOUT/GROEN-WIT   23-28

Jarni Amorgaste 9, Elke en Nienke (3) Daelman, Kristof Loos (Jeroen Beeusaert), Glenn Pauwels 8, Jaro Peeters 2, Lynn van Bastelaere 2 Elke Ledent  4

Voorlaatste competitiematch op een late zaterdagavond in Putte, geen aangenaam tijdstip en dat straalde ook af op het aantal supporters al waren we nog goed vertegenwoordigd waarvoor dank.  We kregen een heel leuk aanvangspraatje van de lokale speaker doorspekt met anekdotes over onze naam en bestaan, de hilariteit zorgde voor een gemoedelijke sfeer.

Er werd een redelijk gemakkelijke confrontatie verwacht, Putse stond voorlaatst met vijf punten en wij moesten theoretisch nog een punt sprokkelen om ons te verzekeren van de kruisfinales en hoge druk tegen Floriant volgende week te ontlopen. In de eerste helft draaide het echter iets anders uit, scheidsrechters Benny Morel en Thierry van Goidsenhoven moesten niet al te veel doelpunten fluiten ondanks de snelle balcirculatie en vele aanvallen. Sterke verdediging en veel kansen maar die van ons draaiden op niets uit en het was Amber Engels die na drie minuten de nul van het bord mikte. Elke Ledent kreeg ons op positief door een goede actie van Elke Daelman en de dames bleven de wet dicteren, Rani Hasselberghs dikte de thuisscore aan 3-1. Na tien minuten stond het 4-2, onze aanval vlotte niet gelukkig was er een sterk afwerkende Elke Ledent die ons in de wedstrijd hield, Nienke Daelman en Jaro Peeters zorgden voor evenwicht 5-5. Dan draaiden onze aanvalspogingen weer op niets al zorgde een goed reboundende Jarni Amorgaste voor heel wat kansen. Regis de Preter, Rani Hasselberghs en Amber Engels deden de thuisaanhang juichen en we keken tegen een driepuntenkloof aan 8-5. Knappe actie van Jaro Peeters en Glenn Pauwels op doorbraak, het waren echter weer onze dames die de rekening vereffenden 10-10. Jaro Peeters mikte ons voor het eerst op voorsprong, Amber Engels beloonde de hoge druk van de thuisploeg maar door een spectaculair schot van Jarni Amorgaste in de sloseconden gingen we met het kleinste verschil de rust in 11-12.

Na de pauze ging het iets vlotter, al uit een eerste aanval haalde Jarni Amorgaste de 11-13, de gedreven thuisploeg kreeg de bordjes terug in evenwicht maar dan gooide een op dreef zijnde Jarni Amorgaste vijf op vijf en de kloof was een feit 14-18. We zetten stevige druk en Putse viel stil, Seppe Geens kreeg de bal nog door de mand Glenn Pauwels en Lynn van Bastelaere dikten de score aan tot 15-23, de wedstrijd was gespeeld. Ontspannen werd er verder gebald al bleef de druk hoog, o.a. Amber Engels en Ruben Nicasy kregen de bal voor de thuisploeg nog door de mand maar we wonnen met overtuigende 23-28 cijfers.

Jarni Amorgaste;" Stroeve start waarbij we eigenlijk geen vat hadden op het spel van Putse, daardoor konden we geen kloof slaan. Dankzij een heel goede start van de tweede helft zijn we in onze flow geraakt en hebben we het mooi afgemaakt ".

NOOIT IN GEVAAR

RESERVEN   PUTSE BORGERHOUT   GROEN-WIT   13-24

A. Karen de Wachter                                                         V. Jarett de Vriendt

    Sven Vervloet                                                                    Jeroen Beeusaert

    Kelly Huijsmans                                                                Evie Lauwers

    Damon Haegeman                                                             Elke Gijsen

Scherpe start, heel veel anvallen en Damon liet een eerste kans niet liggen. We moesten vijf minuten wachten op dat schot achter de paal van Damon maar de goede snelle aanvallen in het vak waren mooi om te zien. Knappe actie van Jarett en 0-3 en nog een kwartier te gaan, een dame van de thuisploeg op een diefje en hun nul van het bord. De bal werd heel rap afgesnoept en Damon in zeer goede doen, twee maal raak 1-5. Even een dipje in afwerken en de thuisploeg kwam dankzij hun dames terug opzetten 4-5, Sven vond net op tijd de mand van ver en snelle Jeroen kreeg de 4-7 op het bord . Lange aanvallen van Putse maar onze druk was groot en accuraat, Jarett vond de mand en Sven inde de stip op inloper van Damon 4-9, rust.

De thuisploeg begon goed aan de tweede helft maar we waren over heel de lijn baas en dat vertaalde zich ook nu in doelpunten, 6-16 (Jeroen 2, Sven 2, Damon, Karen). Met nog een kwartier te gaan was de wedstrijd die er nooit een was allang gespeeld en met de drukvan de ketel werd er even te geforceerd gespeeld, gelukkig wasde schade niet groot dankzij onze sterke verdediging 9-16. We bleven de bal vlot afsnoepen en onze sore werd terug in gang getrokken door Damon, Elke en Kelly bleven niet achter. Ook nu werd ons veldoverwicht omgezet in een doelpuntenfestival, 13-24 (Jeroen, Elke, Kelly, Evie, Jarett).

Sven;" Vlot gestart hielden we de tegenpartij goed uit de wedstrijd. We hebben sterk doorgeduwd en hebben rustig uitgespeeld".

SPANNEND SLOT

C PLOEG   PUTSE BORGEHOUT/GROEN-WIT   10-10

Niet heel de match gezien. Er waren weinig doelpunten. Putse stond to op vijf minuten voor einde twee doelpunten voor maar door hard  werk toch nog een verdiend punt in de wacht gesleept. In de laatste spannende minuten kregen beide ploegen nog zicht op winst of verlies maar het bleef bij een puntendeling