GENTENAREN STERK IN EIGEN HUIS

KANSEN GINGEN NAAST IN EINDFASE

VOLLE POT BINNENGEHAALD


GENTENAREN STERK IN EIGEN HUIS

1E PLOEG   FLORIANT   BORGERHOUT/GROEN-WIT    24-21

Jarni Amorgaste 4, Elke (1) en Nienke (2) Daelman, Jarett de Vriendt 1 (Jaro Peeters 4), Elke Ledent, Kristof Loos 2, Glenn Pauwels 6, Lynn van Bastelaere 1

Gelukkig was de druk voor ons van de ketel en hadden we ons ticket voor de kruisfinales vorige week al beet, winnen tegen het coming team Floriant in eigen huis was immers geen cadeau geweest.

We kwamen echter wel om te winnen al maakte het voor ons weinig meer uit, de Gentenaren hadden nog een waterkansje om de kruisfinales te halen maar dan moest AKC van Putse verliezen en dat zag niemand gebeuren. Een onuitgegeven scheidsrechtersduo op het appel, Tina van Grimberge en Bjorn Elewaut en onder matige bezoekersbelangstelling werd er gestart. Boomlange Lennert Impens kogelde het thuisteam al in de eerste minuut op positief, veel druk en aanvallen en Jarni Amorgaste en Jarett de Vriendt draaiden de rollen om. Veel gevaarlijke tegenaanvallen maar toch een kloofje 3-5 en wat later 5-7 maar veel press en drive van de thuisploeg en de thuisdames uiters gevaarlijk en weer de bakens verzet 8-7. We misten kansen door de sterke thuisdruk, Kristof Loos en Jarni Amorgaste trokken de rimpels weer glad 9-9. Floriant liet een stip liggen. In de laatste tien minuten maakten we toch soms verkeerde keuzes maar aan de rust werd de schade al bij al beperkt 14-14.

Na de pauze ging het de goede kant op, de thuisploeg bakte er even weinig van en wij profiteerden met o.a. een dubbelslag van Jaro Peeters even drie punten voor 15-18. Floriant terug gretiger op de man en op de bal en gooide aan een hoog percentage en in minimum van tijd terug gelijk, Hanne van de Abeele en Saar Seys doelgericht en 18-18. We hadden het soms moeilijk in rebound en met het enthousiasme van de Gentenaren en hun sterk afwerkende dames en drie doelpunten in het krijt 21-18. Glenn Pauwels en Jaro Peeters brachten ons terug in de wedstrijd 21-20 maar in de laatste vijf minuten kregen we amper nog een bal door de mand en dolven we definitief het onderspit, een gedreven Floriant liet ons afklokken op een 24-21.

Jarett de Vriendt;" Goede eerste helft van de twee ploegen. Floriant haalde met veel enthousiasme de zege binnen omdat ze niet vergaten te scoren en wij wel".

KANSEN GINGEN NAAST IN EINDFASE

RESERVEN   FLORIANT   BORGERHOUT/GROEN-WIT  27-21

A. Jeroen Beeusaert                          Kelly Huijsmans (Rani Meeussen)

    Thomas Mol                                    Sven Vervloet

    Evie Lauwers                                  Damon Haegeman

   Elke Gijsen                                       Alexia Palinckx

We kwamen tien minuten later toe, het stond 4-7 (Elke 2, Kelly 1, Damon 1, Jeroen 2) maar we hadden naar het schijnt 3-1 achter gestaan. Snelle Jeroen inde zijn eigen stip maar verdienstelijke aanvallen en rebound van de tegenpartij en terug een wedstrijd 6-8. Jeroen met een 'losse' maar dan vielen we aanvallend stil en kwamen we zelfs soms niet tot een shot door de hoge press van de Gentenaren 9-9 gelijk. Weer bracht Jeroen redding en Sven hield de score ook in evenwicht aan de rust 11-11.

Ook na het water sterke druk en onze schoten vielen niet vlot binnen, het werd 13-13 (Elke, Sven). Onze sterke verdediging bleef echter veel ballen ontfutselen, de thuisploeg trof doel maar Elke zette direct de puntjes op de i 14-14. We bleven aan elkaar gewaagd, de tegenpartij betaalde een te heftige verdediging met stippen, Damon en Jeroen inden en Elke kreeg eindelijk een kloofje op het bord 15-17. Goed samespel en Damon met een schot achter de paal 16-18 maar enkele gevaarlijke tegenaanvallen verstoorden onze balans weer 18-18. We namen nog even het voortouw onder impuls van Damon en Jeroen 19-20 maar de thuisploeg kreeg een tweede adem en gooide aan raak aan een hoog percentage en bij ons was op het einde het vet van de soep 27-21.

 

VOLLE POT BINNENGEHAALD

C PLOEG   FLORIANT BORGERHOUT/GROEN-WIT 16-18

Heb de wedstrijd niet gezien maar hier een scoreverloop. Jelle Kreeg een stip mee die Quinten afwerkte, Fred met een afstandsschot 2-1. Het schot van Rani kwam van de zijnlijn en Quinten wist een stip uit de wacht te slepen 1-4. De tegenpartij knokte zich ook in de match maar Jelle liet de korte kans niet liggen 4-5. Fred kon de score effenen maar een kloof kwam er niet, Quinten kreeg de bal nog door de mand en Fred maar liefst drie en met het kleinste verschil de rust in 9-10.

Ook na het water waren we sterk aan elkaar gewaagd, veel druk en weinig doelpunten. Jelle kreeg de bal door de mand, doorbraak Karen en korte kans voor Rani 12-12. Fout op Hannelore en Quinten vanaf de stip, Rani kon de score in evenwicht brengen uit een vrijworp. Hannelore op droorbraak en weer gelijk 15-15, eindelijk een kloof fout op Karen en Rani met een stip 15-16. Korte kansen van Rani en Quinten haalden de overwinning binnen.