FINALE!

Bekijk hier de foto's


FINALE!

1e ploeg   Voorwaarts    Borgerhout/Groen-Wit   11-16

Jarni Amorgaste 4, Elke (2) en Nienke Daelman, Jarett de Vriendt 2, Elke Ledent 1, Kristof Loos (Jaro Peeters 2), Glenn Pauwels 2 (Sven Vervloet) Lynn van Bastelaere (Evie Lauwers 1)

Hier stonden we dan weer, vorig jaar verloren we als reekshoofd van Boeckenberg die dan ook nog de zaaltitel in de wacht sleepte. We kwamen uit tegen Voorwaarts, een sterke ploeg die ook een sterke competitie had neergezet, de supporters talrijk en bontgekleurd aanwezig.

Tina van Grimberge en Bjorn Elewaut floten het startsein, de aanvangsfase was op zijn minst gezegd heel vreemd te noemen, de tegenpartij kreeg veel kansen maar gooide alle kansen naast niet in het minst door onze sterke druk. De neutrale supporter die hoopte op meer suspens dan de vorige match kwam ook hier bedrogen uit, weer kregen we veel saai eenrichtingskorfbal en dan lieten wij ook nog kansen liggen ondanks een stevig slot op de wedstrijd. Brent Struyf kreeg de bal voor Voorwaarts in de 12e minuut door de mand, Jens Vogels miste een stip maar onze afwerking liet het ook wat afweten, Elke Daelman gesanwiched door twee dames maakte het doelpunt van de match met een handje. Voorwaarts stak een tandje bij en werkte zich in de match, Chrostophe Hellemans zette de 8-5 rustscore op het bord.

Misschien toch even een spannend moment na de pauze, we lieten nog kansen liggen en 6-8. Glenn Pauwels' ver schot en schot uit vrijworp was welkom maar kreeg in de hitte van de strijd een stoot op zijn wenkbrauw en moest onwel worden vervangen. We zetten sterke druk, Jarni Amorgaste sterk op afstand maar Christophe Hellemans en Jens Vogels hielden hun ploeg in de wedstrijd 8-11. Akkefietje met de klok, onze duvel-doe-al Marie-Rose Peeters croste in ijltempo naar de overkant met camerabeelden onder luid gezang van onze supporters en met de correcte resterende tijd werd de match voortgezet. Brice Mardesson miste ook een stip voor zijn ploeg. Onze coach, Jan de Jager ging ook over tot slimme wissels, Jarett de Vriendt en Jaro Peeters legde de vijfpuntenkloof vast. Zeer sterke prestatie ook van onze dames en de tegenpartij viel nagenoeg stil mee door onze knappe druk, Evie Lauwers prikte de 10-16 binnen, Annelies Senecaut mocht de eindstand vastleggen van deze allesbehalve spektakelmatch 11-16.

Jarett de Vriendt;" Ik denk dat we inderdaad de match verdedigend hebben gewonnen. Ik had het gevoel als Kristof Loos en ik onze verdedigende taken deden tegen de spitsen dat we niet konden verliezen. Daar lag de sleutel van de match voor mij en we hebben ze beperkt tot 11 doelpunten. Gerd Degenaers heeft zijn gebruikelijke wissels doorgevoerd en daar hebben wij op gecounterd, we scoren ook op de belangrijke momenten en zo hebben we de zege binnengehaald. Geen stress voor volgende week, als best presterende ploeg van de competitie is Kwik de favoriet, de druk ligt bij hen, wij zijn de underdog".