ONTGOOCHELING

 


ONTGOOCHELING

FINALE   KWIK   BORGERHOUT/GROEN-WIT 18-14

Jarni Amorgaste 5, Nienke (1) en Elke Daelman, Elke Ledent 1 (Evie Lauwers), Jarett de Vriendt 1, Kristof Loos 2 (Jaro Peeters 1, Glenn Pauwels 3, Lynn van Bastelaere (Elke Gijsen)

Niet alleen een onuitgegeven finale maar bij een van finalisten zou er een serieus feestje gebrouwd worden bij winst, Kwik won zijn laatste zaaltitel in '81, wij in '93. Scheidsrechterduo Wensma-Meeus zou zijn handen vol hebben aan deze ongetwijfeld pittige wedstrijd.  echter zoals bij de halve finales weer een eenzijdige start,  Kwik miste een hoop kansen, Jarni Amorgaste en Glenn Pauwels lieten het rode bastion juichen 0-3.  De tegenpartij na flink wat moeite uit de startblokken, Liesbeth Bollaert gevaarlijk via een vrijworp maar onze druk leverde heel wat kansen op, Kristof Loos twee keer vanop afstand 1-5. Stippen in beide kampen, onze afwerking stokte en Kwik kon profiteren van soms toch domme fouten en 6-6 en alles viel terug te herbeginnen. Jonas Lemmens en Nick Verwerft liet het bij de Biekes daveren, deze tweepuntenachterstand konden we niet ophalen aan de rust 11-9.

Terug hoop na het water na een stip van Jarni Amorgaste, we lieten een vrijworp liggen en Kwik's drive nam met de minuut toe, Liesbeth Bollaert en Stien Reyntjes hielden hun voorsprong gaaf, Elke Ledent keilde ook binnen en met nog een kwartier te gaan lag de wedstrijd nog open. Bij ons lukte het voor geen meter meer, het schot van Jonas Lemmens deed druk van de tegenpartij nog toenemen en wij hadden daar geen verhaal tegen, onze schoten misten doel en we konden onze voet niet meer tussen de deur zetten. Liesbeth Bollaert ongetwijfeld de dame van de match zette een beslissende kloof op het bord, Nienke Daelman en Glenn Pauwels konden nog milderen maar we sneuvelden met 18-14, Kwik was een verdiende winnaar.

Een (zieke) kapitein Jarni Amorgaste;" Nee, ik ben er nog niet over. Ik denk dat we heel goed gestart zijn maar dan vallen we volledig stil, letterlijk en figuurlijk na een kwartier. Op die manier kon Kwik door onze grote foutenlast terugkomen, op het einde zijn zij scherper voor de korf dan wij, wij vonden de mand niet meer".

's Ochtends maakte onze terurstelling plaats voor verbijstering en ongeloof! Onze inmens graageziene speler en supporter Yapsi Espantoso Luis was omgekomen met zijn speed pedelec in alle vroegte. Ons hart brak in duizend stukken, deze prachtige jongen vol levensvreugde, met een warme glimlach voor iedereen op zijn gezicht werd abrupt uit het leven gerukt. Dit liet niemand onberoerd, ons hart gaat uit naar de familie voor dit onmetelijk grote verlies.