EMOTIONEEL ZWAAR BELADEN WEDSTRIJD

IN LAATSTE MINUUT PUNTENDELING

THUISPLOEG VAN HET VELD GESPEELD


EMOTIONEEL ZWAAR BELADEN WEDSTRIJD 

1E PLOEG   SIKOPI   BORGERHOUT/GROEN-WIT   15-20

Jarni Amorgaste 4, Elke (1) en Nienke (2) Daelman, Jarett de Vriendt 1 (Sven Vervloet), Elke Ledent, Kristof Loos 1 (Jaro Peeters 4), Glenn Pauwels 5, Lynn van Bastelaere 2

Bevriende ploegen hadden een uur eerder hun wedstrijd mogen afwerken om bij de herdenkingsmatch van de inmens graaggeziene Yapsi Espantoso Luis aanwezig te zijn. Bij de ingang van de kantine was er een sereen versierde tafel met rouwregister voorzien dat later naar de familie zou gaan. De naaste familieleden van Yapsi kregen ereplaatsen, Ludo van Campenhout werd ook gespot onder een indrukwekkend aantal korfballers. Yapsi bracht zijn jeugdjaren door bij Sikopi, de laatste vier jaar speelde hij in onze clubkleuren, het toeval wilde dat we tegen elkaar uitkwamen. De kern van beide ploegen, allemaal in zwarte Tshirt met rugnummer 14 verbroederden in een cirkel, minutenlang was er een emotionele stilte dan oorverdovend applaus. Kenny Lauret en Maarten Och floten deze zwaar beladen partij op gang maar veel doelpunten zagen we vooralsnog niet. lars Matheyses en Mathias Verlinden deden hun thuisaanhang juichen, wij moesten toch even wachten vooraleer Jarett de Vriendt de bal door de mand kreeg. Veel druk, ook van de thuisploeg en stippen in beide kampen 3-2. Met nog veertien minuten te gaan werd net zoals bij de vorige wedstrijden de match even stilgelegd en was er weer miniutenlang applaus naar de familie toe. Eens terug op gang wrongen we vele kansen de nek om, onze soms nonchalante passen en eenshotskansen waren voer voor Johan Moons en Lars Matheyses 5-2. Elke Daelman keerde het tij met een korte kans maar we hadden geen goede grip op de rebound, de match werd best pittig en de rekening volgde vanaf de stip, een ingekomen Jaro Peeters effende onze score voor het eerst 6-6. Kim Colin mikte haar ploeg op voorsprong, Nienke Daelman en Glenn Pauwels zorgden ervoor dat we met het kleinste verschil de rust namen 7-8. 

Ook na de pauze draaide het beter, Jarni Amorgaste en Glenn Pauwels zetten na sterke druk een driepuntenkloof op het bord maar dan weer even eenshotkansen die Sikopi vertaalde in doelpunten 9-10. De thuisploeg verdedigde heel kort op de man maar onze spitsen kwamen op stoom 9-12. Best weer pittig spel soms en wij lieten een stip liggen, in het andere vak deden ze dat niet. De thuisploeg bleef gevaarlijk, onze drive ook op hoog toerental, Jaro Peeters, Nienke Daelman en Lynn van Bastelaere bestookten de korf met succes 11-15. Sikopi begon nu ook veel te missen, mee door onze sterke druk,  onze spitsen wisten de korf inmiddels hangen en met de 12-17 en nog veertien minuten te gaan werd de match weer stilgelegd. Het Bengaals vuur achter het terrein in de lucht gestoken door vertegenwoordigers van zowat elke betrokken club raakte ook weer diep en liet geen een oog droog. Door de grote voorsprong was de druk van de ketel en werd er rustig uigebald, we kregen nog een applausvervanging voor Jaro Peeters die met het rugnummer 14 van zijn boezemvriend speelde, met 15-20 werd er afgeklokt .

Yapsi's broer Rayco bedankte de aanwezigen met een krop in de keel om zijn broer te eren en riep iedereen op om in het clubtruitje naar de begrafenis te komen. Er werd Brugal cola verkocht, het favoriete drankje van Yapsi, , de opbrengst daarvan ging integraal naar het slachtofferfonds.

Trainer-coach Borgerhout/Groen-Wit Jan de Jager;"Heel beladen wedstrijd, heel moeilijk om zo'n match aan te gaan. Iedereen wil er graag een viering van Yapsi van maken maar daarnaast is het ook een wedstrijd die je moet winnen. Het was een moeilijke evenwichtsoefening maar uiteindelijk hebben we die wel gevonden".

IN LAATSTE MINUUT PUNTENDELING

B PLOEG   SIKOPI BORGERHOUT/GROEN-WIT   8-8

A. Damon Haegeman (Quinten Engels)                                                 V. Thomas Mol

    Sven Vervloet                                                                                           Evie Lauwers

    Karen de Wachter                                                                                    Jeroen Beeusaert

    Alexia Palinckx                                                                                        Elke Gijsen (Kelly Huijsmans)

Marc Matheyses floot het startsein na wee minutenlang eerbetoon voor Yapsi. Op het veld werd het een zeer lange studieronde want geen van beide ploegen kreeg de bal door de mand ondanks heel wat kansen. Qua rebound hadden we het moeilijk tegen de grote heren en dames van de tegenpartij en na een kwartier 1-0. Grote druk van de thuisploeg  en met nog tien minuten te gaan eidelijk de nul van het bord, Sven lokte een stip uit die Damon netjes afwerkte . Korte kans van Elke G maar even later weer gelijk 2-2. Mooie lange aanvallen in beide kampen maar te weinig doelpunten, onze verdediging stond toch veel onder druk en met een povere 3-2 stand namen we de rust. Ook na het water lange aanvallen maar het was de thuisploeg die de 4-2 op het bord mikte. Kelly met een 'losse' en een mooie inlepelaar onder de korf van Thomas en we hadden terug een wedstrijd 4-4. Sikopi stak ons de loef af in rebound en weer twee doelpunten in het krijt, nog een kwartier te gaan. Stip voor Jeroen op een korte kans maar onze bal bleef dikwijls uit de mand draainen en weer 8-5. Ook de afwerking van de thuisploeg stokte en Evie vanop haar afstand en weer stip onder paal van Jeroen 8-7. In het spannend slot kregen we nog mooie aanvallen en veel botsballen maar Jeroen's treffer was bevrijdend in de laatste minuut, het leverde ons nog een punt op en daar waren we eigenlijk heel blij mee 8-8.

THUISPLOEG VAN HET VELD GESPEELD

C PLOEG   SIKOPI   BORGERHOUT/GROEN-WIT 4-15

A. Michael Smeets                              V. Hannelore de Decker

    Steffi Nicolaij                                      Quinten Engels

    Rani Meeussen                                    Frederik Stevens

    Seppe Engels                                      Lore van Heertum

Minutenlang was er weer een stil afscheid van onze spelers en die van Sikopi, allemaal met een zwart Tshirt bedrukt met , voor altijd in ons hart, viend Yapsi. Voor Rani was deze match extra beladen, zij deelde het Sikopiverleden met Yapsi maar ook het heden bij ons, elk doelpunt dat ze scoorde was er dan ook voor haar dierbare vriend. En ze scoorde , na een bijna tien minuten durende studieronde kegelde ze twee keer achter elkaar de bal door de mand. Wij hadden de beste rebound en ook de beste kansen, Quinten mikte ook raak en met nog ee kwartier te gaan de thuisploeg ook op positief. Weer minutenlang applaus op minuut 14, dan keilden wij de kansen naast en de 2-3 was een logisch gevolg. Onze aanval kwam gelukkig op stoom, Steffi, Seppe, Rani en Quinten zetten na goede druk een mooie 3-7 ruststand op het bord.

Na de pauze kwam de thuisploeg amper meer in het stuk voor, de bal werd rap afgesnoept en de doelpunten vielen vanzelf, Michael, Steffi, Hannelore, Quinten en Seppe schoten met scherp 3-12. Het werd een gezapige match met veel eenrichtingsverkeer, onze mooie lange aanvallen werden niet altijd afgewerkt maar de thuisploeg was aanvallend onmondig, zij scoorden pas na 20 minuten. Quinten, Fred en Seppe legden de eindstand vast.