EINDE BEKERVERHAAL

STERKE PRESTATIE VAN ONUITGEGEVEN TEAM!


EINDE BEKERVERHAAL

1EPLOEG   BEKER VAN BELGIE   SIKOPI   BORGERHOUT/GROEN-WIT  18-16

Jarni Amorgaste 4, Elke en Nienke Daelman, Jarett de Vriendt 1 (Sven vervloet 1), Elke Ledent (Kelly Huijsmans), Kristof Loos 1 (Jaro Peeters 2), Glenn Pauwels 5, Lynn van Bastelaere (Elke Gijsen)

Vrijdagavondmatch  op Linkeroever net voor de Paasvakantie, het was aan het aantal toeschouwers aan te zien. De veldverlichting was heel zwak maar we hoopten dat het spaarlampen zouden zijn die sterker zouden worden naarmate de tijd maar helaas, pindakaas. Moeilijke start, Jarett de Vriendt kon na een goede beweging de 1-1 op het bord zetten maar de thuisploeg ging met de meeste kansen lopen en o.a. Enya Michielsen en Johan Moons deden hun aanhang juichen 1-4. Glenn Pauwels kon onze score na een hele tijd aandikken 3-7 maar Sikopi had weinig kansen nodig en wij misten veel, een slechte combinatie. De grote heren van de thuisploeg speelden het slim en pas tegen het einde van de eerste helft kwamen we in de wedstrijd 10-11 maar de thuisploeg ging met de meeste en beste kansen lopen 14-11, rust.

We hoopten op een kentering na de pauze maar die kwam er niet, we bleven achter de feiten lopen, we gooiden bijna alles naast 17-12. Gelukkig begon ook de scoremachine van de thuisploeg te stokken maar we misten zelfs korte open kansen, het zat er niet in vandaag. Sven Vervloet maakte nog een goede entree maar we kwamen rebound te kort. Dankzij een gelukte vrijworp van Glenn Pauwels en een inlepelaar van Jarni Amorgaste sneuvelden we no op een gevleide 18-16 stand. .

Jarett de Vriendt;"Geduldig en lang veldkorfbal van Sikopi met veel rebound heeft ons overhaaste kansen doen nemen. We zijn nooit in ons ritme kunnen komen en hebben altijd achter defeiten aan gelopen, Sikopi was een verdiende winnaar".

 

STERKE PRESTATIE VAN ONUITGEGEVEN TEAM

1E PLOEG   AKC/LUMA   BORGERHOUT/GROEN-WIT   25-20

Elke en Nienke (4) Daelman, Elke Ledent, Damon Haegeman 3 (Quinten Engels), Thomas Mol 3, Jaro Peeters 7, Kristof Loos 3, Lynn van Bastelaere (Elke Gijsen)

Al maanden vroegen we om deze wedstrijd die vol in de Paasvakantie viel te verzetten wegens geen volk, AKC weigerde maar kreeg zijn wedstrijd volgende week op Floriant voor dezelfde reden uitgesteld, tja.......Resultaat forfaits voor onze  B en  C ploeg en ons eerste team moest het zonder Jarni Amorgaste, Jarett de Vriendt, Glenn Pauwels en Sven Vervloet stellen, AKC miste Jari Hardies, onze dames gelukkig wel op post.  We hadden gelukkig Kristof Loos en Jaro Peeters nog maar deze laatste had sinds zijn terugkeer na revalidatie nog geen hele wedstrijd gespeeld. Damon Haegeman en Thomas Mol wachtte de zware taak om onze rebounders te vervangen maar eigenlijk zouden ze dat beslist met verve doen, het werd allesbehalve eenrichtingskorfbal. Tina van Grimberge en Miguel Wensma floten de partij op het stoffige terrein op gang en een knappe aktie van Jaro Peeters kreeg onze nul al meteen van het bord. Elke van Herck en Lars Hupperth deden ook de bordjes draaien maar onze verdediging was scherp en we onderschepten heel wat ballen. Krisof Loos en Jaro Peeters vonden de mand maar Damon Haegeman en Thomas Mol schoten ook met scherp en 5-8. De thuisploeg knabbelde gestaag aan onze voorsprong en o.a. Jarre de Ley en Elke van Herck wisten de score te effenen 9-9. Goede aanvallen in beide vakken en haasje over tot aan de rust 12-12. 

Knappe lange aanval na het water en met een handje Jaro Peeters maar een ontsnapping lukte niet meer. Bij de 15-14 lieten we een stip liggen, de thuisploeg nam de reboundtouwtjes in handen en scoorde vlot 4 maal op rij. Kristof Loos, Jaro Peeters en Nienke Daelman brachten ons nog even tot op drie punten 21-18 maar dan gingen de kansen naast, ons afwerkingsvat was leeg, Thomas Mol en Jaro Peeters legden de verdienstelijke 25-20 eindstand vast. Reuze bedankt aan de invallers en Jelle van den Houdt en Koen Vervliet van onze tweede gewestelijke die op de bank wilden zitten.

Damon Haegeman;"We speelden een heel goede eerste helft, in de tweede helft vertrekken we ook goed mee maar na een kantelmoment maakten AKC een kloof die ze konden uitdiepen. Uiteindelijk hebben we toch een mooi resultaat kunnen neerzetten."