STILAAN OP TOERENTAL

VECHTEN TEGEN BIERKAAI


STILAAN OP TOERENTAL

1E PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT    BOECKENBERG   22-17

Jarni Amorgaste 2 (Jarett de Vriendt), Elke (1)(Kelly Huijsmans) en Nienke Daelman, Elke Ledent, Elke Gijsen, Kristof Loos 7, Glenn Pauwels 9, Jaro Peeters 2

Frisjes maar stilaan heel wat volk van verschillende ploegen, de zuiderse muziek van het mojito kraam van Las Manas zorgde voor een zomerse sfeer en soms brak de zon er warempel ook door.

Wij waren compleet maar sommigen kwamen recht van hun skistokken, de bezoekers misten een zieke Matti de Meulder.

Vincent Vanderbeke en Ben Morel floten het startsein en na wat aftasten schoot Jolien Hertoghs raak, vrij vlug doorbraak Elke Daelman en 1-1. We recupereerden de bal dikwijls maar konden daar maar mondjesmaat iets mee aanvangen en nek aan nek verder dankzij onze spitsen. Karen van Camp en Thomas Thijs beloonden het geduldige aanvalswerk van hun vak met een kleine vuist 3-5. Boeckenberg heel alert in het afsnoepen van de bal maar onze druk bleef ook hoog, Glenn Pauwels en Kristof Loos lieten hun kansen niet liggen en gelijk 7-7. Onze buren bleven ook pressen met succes, Karen van Camp twee maal aan het kanon en weer op achtervolgen aangewezen. Hoe snel het ook kan gaan in korfbal werd weer gedemonstreerd, sterke verdediging en veel kansen, voltreffers van Glenn Pauwels, Jaro Peeters en Jarni Amorgaste duwden ons in de goede richting, Boeckenberg maakte fouten in de verdediging en die inden we aan de stip en 12-9, rust.

Niemand dacht dat we al konden teren op die drie punten voorsprong tegen Boeckenberg , goede balcirculatie en Jaro Peeters miste niet. Direct repliek van Sara Goossens, Jarni Amorgaste even gekwetst van het veld, vervangen door Jarett de Vriendt. Boeckenberg probeerde met man en macht de kloof te dichten maar ons vertrouwen groeide en we waren snel aan de bal, Kristof Loos en Glenn Pauwels prima bij schot 15-11. In de twee kampen time-outs maar veel aarde bracht dat niet aan de dijk voor onze buren, Jesse de Bremaecker kon er nog heel even een wedstrijd van maken 16-14 maar onze spitsen sloegen wisten een definitieve kloof uit te bouwen 20-14.Nog voltreffers van  Nikki Schilders en Thomas Thijs maar we wonnen overtuigend met mooie 22-17 cijfers.

Kristof;" Gelijk opgaande start en net voor de rust het verschil kunnen maken. Deze voorsprong hebben we niet meer uit handen gegeven, we zijn rustig gebleven en zijn verdiend gewonnen".

VECHTEN TEGEN BIERKAAI

RESERVEN   BORGERHOUT/GROEN-WIT   BOECKENBERG  5-15

A. Damon Haegeman                                         V. Jarett de Vriendt

    Thomas Mol                                                        Michael Smeets (Koen Vervliet)

    Rani Meeussen                                                   Kelly Huijsmans

    Karen de Wachter                                              Alexia Palinckx (Hannelore de Decker )

Heb de eerste helft niet gezien, er was het etentje voor de kantinechefs boven maar Dreke had de score bijgehouden en ik kon het nog lezen ook, Thomas, Jarett en Damon hadden gescoord 3-6, rust.

Ook na het water had Boeckenberg de beste en meeste kansen, Damon bracht ons nog even in de wedstrijd met een knaller 4-3 maar we waren de bal te rap kwijt aan de te sterke tegenpartij 4-9. We misten kansen, hadden te weinig rebound en  lieten zelfs drie stippen liggen en aan de overkant bouwden ze stilaan een onoverbrugbare kloof uit. Kelly en Glenn Goffa sloten de boeken 5-15.