VERREGEND MAAR TOCH BROODNODIGE PUNTEN MEE OP ZAK

MOEILIJKE MATCH IN SLECHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN


 

VERREGENDE MATCH MAAR TOCH BROODNODIGE PUNTEN OP ZAK

1E PLOEG FLORIANT   BORGERHOUT/GROEN-WIT   14-15

Elke Daelman 1, Jarett de Vriendt 2, Elke Ledent, Elke Gijsen 1 (Nienke Daelman), Kristof Loos 4, Jaro Peeters 4 (Sven Verloet), Glenn Pauwels 3, Lynn van Bastelaere

Er waren bitter weinig supporters mee naar Merelbeke afgezakt daar zat de aanhoudende regen waarschijnlijk voor iets tussen, de splinternieuwe kunstgrasvelden op Floriant waren wel een lust voor het oog.

Tina van Grimberge en Bjorn Elewaut floten de partij ein de stromende regen op gang en we hadden de meeste kansen door een goede rebound en verdediging. Echter tegen de gang van het spel in 2-0 voor de thuisploeg want onze vele kansen gingen vooreerst naast. Kristof Loos kreeg voor ons met een korte kans eindelijk het deksel van de mand en effende even later ook tot onze opluchting. De natte weersomstandigheden lieten geen ruimte voor mooie korfbal, Glenn Pauwels en Jarett de Vriendt brachten ons even op voorsprong, Saar Seys en Lennert Impens deden het toch grote thuispubliek juichen 4-4. Sterke druk bij beide partijen en nek aan nek verder. Mijn bic deed het niet meer door de regen, in het vervolg een potlood meebrengen dus, gelukkig grote ramen in de kantine en even binnen verder volgen met Vera en Jeanine als extra paar ogen. Stephanie van den Abeele en Lennert Impens probeerden een vuist te maken, Jaro Peeters counterde op het juiste moment. We hadden veel greep op de rebound en dat gaf gelukkig resultaat, Jarett de Vriendt, Kristof Loos en Elke Daelman deden ons met een driepuntenkloof de rust ingaan.

Na het water iedereen waarschijnlijk kletsnat terug het veld op, goed voor de spieren was dat niet, de regen was min of meer opgehouden maar spijtig genoeg werden de doelpunten ook heel schaars. Er waren wel doelpunten van Glenn Pauwels en Elke Gijsen maar dan viel de score compleet stil langs beide kanten. Time-out en Ruben Verhaert en Saar Seys schoten de score terug op gang 11-14 en de thuisverdediging kreeg vleugels. Wij vonden de mand niet meer, Jaro Peeters prikte gelukkig de 11-15 nog binnen want de eindspurt was voor de Gentenaren, onze sterke verdediging zette alle zeilen bij en we waren toch blij met het eindsignaal 14-15.

Elke Daelman;"Ik denk dat we gewoon een heel sterke eerste helft hebben gespeeld zodat we met een voorsprong konden rusten. Floriant is dan goed teruggekomen maar door onze sterke verdediging nemen we de punten mee naar huis".

 

MOEILIJKE WEDSTRIJD IN SLECHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN

RESERVEN   FLORIANT   BORGERHOUT-GROEN-WIT 8-17

A. Jeroen Beeusaert                        V. Damon Haegeman

    Thomas Mol                                      Sven Vervloet

    Kelly Huijsmans                               Karen de Wachter

    Rani Meeussen                                 Evie Lauwers

Lange aanvallen en heel wat open kansen gemist en de thuisploeg met betrekkelijk weinig kansen 2-0. We snoepten de bal regelmatig af en Karen kreeg de nul van het bord, Thomas met een korte kans 3-2. Goed werk in de vakken en Kelly bracht ons op gelijke hoogte, Sven speelde Damon goed vrij en hij miste zijn open kans niet. Karen kreeg een stip mee op doorbraak, Jeroen inde en keilde even later ook van ver binnen net zoals Damon 4-7. Wij missen een stip, Florant heel wat andere kansen maar we waren kort op de bal. Jeroen legde de wedstrijd al in een mooie plooi met twee voltreffers, een duw in de rug van Damon op slag van rust en met een mooie 6-10 de rust in.

De regen bleef stromen, allesbehalve aangenaam korfbalweer en onze doornatte spelers weer het veld op. En er werd gescoord, Jeroen van ver en Rani met een wegtrekker 6-12. De thuisploeg kwam amper nog in het stuk voor en we bouwden verder aan de kloof. Inlopers van Kelly en Sven en shots van Evie en Damon 8-16. We bleven op alle frronten baas en ook het laatste doelpunt konden we op ons mooi conto schrijven, Rani dwong een stip af en Jeroen legde de 8-17 einduitslag vast.

Rani; "Moeilijk korfballen in slechte weersomstandigheden. Goede aanval en sterke verdediging, de afwerking was soms wat minder maar de punten zijn binnen".