WINDERIGE MOEIZAME WEDSTRIJD 

PUTSE GOOIDE AAN HOOG PERCENTAGE

 


WINDERIGE MOEIZAME WEDSTRIJD 

1E PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT  PUTSE 13-7

Jarni Amorgaste 3, Elke (2) en Nienke Daelman, Elke Ledent 2, Kristof Loos 2, Jaro Peeters 2, Lynn van Bastelaere 2, Sven Vervloet

Tina van Grimberge en Stef Cleyman floten de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op gang, volgende keer zou er ook worden aangetreden op kunstgras. Onze bezoekers waren het puntenloze Putse, werd het dan een makkie? Waarschijnlijk niet, ze hadden het sommige ploegen toch al moeilijk gemaakt en vandaag werden er ook geen cadeaus verwacht. Heel wat volk langs de lijn om ons team de punten te zien binnenhalen maar dat ging alleszins niet van een leien dakje. We hadden dikwijls de bal, Putse liet de eerste van een reeks stippen en na heel wat pogingen in het vak kreeg Elke Ledent de bal door de mand. Ook fout op onderhandse doelpoging van Jarni Amorgaste 2-1 maar beide ploegen draaiden heel veel kansen de nek om, ook door de soms strakke wind. Slimme draaier van Lynn van Bastelaere in steun maar veel doelpunten zagen we niet. Sterke druk en veel doelkansen naast, knappe aktie van Elke Ledent en eindelijk weer gejuich bij ons aanhang, Amber Engels keilde ook binnen en met het kleinste verschil namen we de rust 4-3.

We hoopten op een kentering na het water maar ook nu moesten we wachten op een doelpunt en dat viel dan nog in het verkeerde kamp, dankzij een vrijworp nu de bezoekers zelfs een streepje voor 4-5. Bij ons ging alles naast, de windvlagen waren nu ook niet direct bevorderlijk maar Jaro Peeters vond de goede plaats achter de mand en 5-5. Putse miste een derde stip en wij veel te veel kansen en toch tandengeknars langs de lijn. Eindelijk loon naar werken, onze druk was inmens, we vonden eindelijk de mand bijna over acht en langs alle kanten, we scoorden bijna ook acht keer op rij, de thuisploeg wist enkel een stip die wel zat ertussen te flansen en oef 13-7. Allesbehalve mooie wedstrijd, ook niet leuk om te spelen maar wel de volle pot thuisgehouden, zo blijven we stevig op koers om de kruisfinales binnen te halen.

Elke Daelman;" Moeizame wedstrijd, verdedigend gewonnen".

PUTSE GOOIDE AAN HOOG PERCENTAGE

RESERVEN   BORGERHOUT/GROEN-WIT   PUTSE   17-20

A. Quinten Engels                                                        V. Rani Meeussen

    Evie Lauwers                                                               Thomas Mol

    Michael Smeets                                                            Damon Haegeman

    Karen de Wachter                                                        Kelly Huijsmans

Dre floot het startsein, veel volk langs de lijn al was maakte de snijdende wind het soms bar koud. Dat had blijkbaar geen invloed op ons team want goede balcirculatie en in korte tijd 4-0 (Rani, Quinten 2, Damon). Rani wist de bal twee keer alert te onderscheppen maar in het aanvalsvak volgde geen beloning. De bezoekers knabbelden aan hun achterstand, wij kregen geen bal meer door de mand, de bakens werden verzet 4-6. Putse kreeg vleugels en werd soms behoorlijk potig, Damon prikte zijn vrijworp binnen en we bleven in de match 5-6. We kregen enkele goede kansen nu maar de afwerking volgde niet, Damon inde een stip voor Kelly 6-9. Michael dwong er ook een af onder de paal, Quinten werkte deze af en na een lange aanval eindelijk een ver schot van Karen 8-10, rust. 

Ook na de pauze hetzelfde scenario, de kansen waren er wel maar ze gingen voornamelijk naast en we kregen onze voet niet naast die van Putse 8-12. Karen en Rani (2) kregen ons terug in de match 11-13. De meisjes bleven aan de macht,Evie ook twee keer aan het kanon maar Putse had niet veel kansen nodig en 13-18. De inzet bleef maar we moesten achter de feiten aanlopen, het eindoffesief schreven we ook op conto van onze dames, Karen en Kelly met een dubbelslag, we lieten nog een stip liggen en sneuvelden al bij al met een verteerbare 17-20.

Evie Lauwers;"Schitterende start, dan stilgevallen en enkele stomme goalen tegengekregen. Zij gooiden aan een heel hoog percentage maar 20 doelpunten tegen is toch veel".

 

A.