TEGENPARTIJ TREKT IN SLOT LAKEN NAAR ZICH TOE

PAS IN TWEEDE HELFT VERTAALDE HET VELDOVERWICHT ZICH IN DOELPUNTEN


TEGENPARTIJ TREKT IN SLOT LAKEN NAAR ZICH TOE

1e PLOEG   KWIK BORGERHOUT/GROEN-WIT  18-14

JarniAmorgaste 4, Nienke Daelman 1, Jarett de Vriendt 1 (Sven Vervloet), Elke Ledent, Elke Gijsen (Elke Daelman 1), Kristof Loos 2, Jaro Peeters 3, Lynn van Bastelaere 1

Voorlaatste competitiematch alweer, scheidsrechtersduo Tina van Grimberge en Bjorn Elewaut op het appel. Vice-voorzitter Rino Huijsmans had een flesje bij voor korfballers (ster) van het jaar Liesbeth Bollaert en onze Jarni Amorgaste. De gelauwerde trainer-coach Jurgen Frensch werd niet vergeten en onze eigen topscoorder van de topleague Glenn Pauwels weliswaar door een blessure aan de kant, zeker ook niet. Dikke proficiat aan alle laureaten!Ook werden er presentjes uigedeeld vanuit Kwik en dan was het tijd voor het echte werk. De kruisfinalisten waren bekend, nu ging het erom op welke plaats te eindigen, niet zo heel veel volk aan de lijn waarschijnlijk door de vele comunniefeesten die her en der plaatsvonden.

De thuisploeg startte sterk, Stien Reyntjes prikte het eerste doelpunt binnen, wij counterden met sterke lange aanvallen die Jarett de Vriendt, Kristof Loos en Lynn van Bastelaere beloonden en 1-3. Heel wat goede pogingen in het vak verder, we misten ook een vrijworp, onderhands schot Jaro Peeters, Tess Matthis was er als de kippen bij om het kleinste verschil op het bord te zetten. We lieten een stip liggen en alle hens aan dek in verdediging want de thuisploeg zette heel wat druk in beide vakken. Even nog twee punten los door Jaro Peeters maar dan begon Kwik meer druk te zetten, had de betere rebound en verzilverde dat ook. De bordjes werden flink verhangen 8-5 en wij moesten het doen met vele eenshotskansen, Elke Ledent en Jarni Amorgaste hielden ons in de wedstrijd. Kwik was harder op de bal en wij lieten soms wat steken vallen 10-7, rust.

Qua doelpunten bleef iedereen op zijn honger zitten na de pauze want pas na tien minuten en heel veel pogingen in beide vakken een korte kans van Elke Daelman. Jarni Amorgaste twee keer vlijmscherp op zijn afstand mikte ons in de match 10-10 maar Mathias Belaerts prikte ook zelfzeker twee treffers binnen en weer op achtervolgen aangewezen. Goede aktie van Lynn van Bastelaere en knappe goal onder de paal van onze korfballer van het jaar, Nienke Daelman kon nog even effenen maar dan moesten we in Kwik de betere erkennen. Zij gooide binnen en wij niet en we kregen in de laatste minuten eigenlijk nog een vertekend beeld van de match 18-14. 

Nienke Daelman;" Goed teruggevochten en dikwijls gelijke tred gehouden maar erover lukte net niet. Op het laatste vielen bij ons de doelpunten er niet meer in en bij hen wel".

 

PAS IN DE TWEEDE HELFT VERTAALDE HET VELDOVERWICHT ZICH IN DOELPUNTEN

RESERVEN   KWIK   BORGERHOUT/GROEN-WIT   13-19

A. Sven Vervloet (Quinten Engels)                                               V. Thomas Mol

    Hannelore de Decker                                                                     Jeroen Beeusaert

   Karen de Wachter                                                                           Rani Meeussen

    Damon Haegeman                                                                          Kelly Huijsmans (Elke Daelman)

Onder een matige belangstelling en een flauw zonnetje werd er gestart. Kwik haalde de 0-1 uit een eerste aanval, dan vele goede aanvalspogingen zonder gevolg maar eindelijk toch ver schot van Sven. Een knappe pas van Rani en spectaculaire inlepelaar onder de paal van Jeroen maar ver schot en stip tegen en 3-2. Kwik iets enthousiaster op de bal en wij misten onze kansen voorlopig, de thuisploeg liet een stip liggen en Kelly ver schot 4-3. Sven kon een stip afdwingen die Damon verzilverde, knappe onderschepping van Thomas en Kelly miste de kans niet, Damon besliste over de rustcijfers 8-6.

Na het water zij aan zij verder, Kelly had haar schot bij en schoot twee keer op rij raak, Hannelore en Sven beloonden de sterke verdediging ook maar even later weer gelijk 10-10. We hadden nu het meeste balbezit, Damon en Sven mikten ons op voorsprong. Kwik liet ook een  stip liggen en veel korte kansen ook. Jeroen en Sven (2) maakten een vuist 12-15. De thuisploeg had niet veel meer in de pap te brokken en Sven en Jeroen dikten onze score aan, wij lieten ook nog een stip liggen maar wonnen zeer overtuigend nog dankzij treffers van Damon en Thomas 13-19.

Jeroen;" In de eerste helft lagen we niet persé onder maar ons spel vertaalde zich nog niet in doelpunten. In de tweede helft zijn we nog sterker beginnen spelen dan kwamen de doelpunten toch wel en zijn we verdiend gewonnen".