SCHERPTE VAN GENTSE DAMES DODELIJK IN TWEEDE HELFT


SCHERPTE VAN GENTSE DAMES DODELIJK IN TWEEDE HELFT

1e ploeg   Borgerhout/Groen-Wit- Floriant 20-23

Jarni Amorgaste 5, Elke Daelman (Elke Gijsen), Elke Ledent 1 (Kelly Huijsmans), Christoph Hellenmans 5, Amy Pauwels, Glenn Pauwels 4 (Jarett de Vriendt), Jaro Peeters 5 (Kristof Loos)

Heel erg welkom aan onze nieuwe leden van de kern Amy Pauwels, Christophe Hellemans en Daphne de Geest, we wensen hen veel succes en korfbalplezier!

Het bezoekende Floriant had  onderlinge toestemming de match verzet omdat ze op de geprogrammeerde datum teveel spelers misten wegens het WK U21, boomlange Lennert Impens was er nu ook niet bij maar onze eerste officiële match ging door op deze vrijdagavond. 

Veel interesse van eigen mensen maar ook veel bezoekers, Kris Meeus en Stef Cleyman floten de partij op gang en niet zo verrassend, enorm veel drive bij beide ploegen. Lars Courtens, samen met ploeggenote Saar Seys een van onze beloftevolle jonge internationals, schoot Floriant op positief. Snelle balcirculatie, de bezoekers verzilverden veel gevaarlijke aanvallen, onze spitsen counterden ook met overtuiging 5-5. Heel veel druk en ook fouten bij beide partijen die werden beslecht aan de stip, ondanks nog een vrijworp van Hanne van de Abeele wervelend aanvalswerk en twee punten voor aan de rust dankzij onze vier sterk afwerkende heren 12-10. 

We kwamen niet goed uit de kleedkamers, we raakten de bal te rap kwijt door eenshotskansen en veel kansen moest je Saar Seys niet geven, ze werkte de achterstand indrukwekkend op korte tijd weg 12-12. Elke Ledent met een draaierke maar Floriant had veel rebound, Lars Courtens en Ruben Vergaert draaide de bordjes om 13-14. Weer nek aan nek verder, Jaro Peeters en Christophe Hellemans met een korte kans, weer Saar Seys met weer een dubbelsslag en we lieten een stip liggen. Jarni Amorgaste mikte ons nog terug in de wedstrijd 16-17 maar na afwerking van Hanne van de Abeele en Ruven Vergaert ging de match zwaar op slot. De bezoekers speelden lange aanvallen met veel rebound terwijl wij moeilijk een bal omhoog meer kregen door de enorm zware druk. Christophe Hellemans, Glenn Pauwels en Jarni Amorgaste kregen de bal nog door de mand maar we gooiden te weinig raak om het gat nog dicht te rijden, Saar Seys haalde een 7e doelpunt uit een vrijworp,  20-23.

Christophe Hellemans;"Tot aan de rust gaan we perfect mee, staan we zelfs twee doelpunten voor. Een zwakke start in de tweede helft heeft ons doodgedaan, we kregen het gat niet meer dicht door de lange aanvallen van Floriant".