WEDSTRIJD AL IN EERSTE HELFT GESPEELD

LEUKE START VAN SEIZOEN

AF EN TOE KNAPPE COMBINATIES EN DOELPUNTEN


WEDSTRIJD AL IN EERSTE HELFT GESPEELD

1E PLOEG BORGERHOUT/GROEN-WIT   SIKOPI 20-12

Jarni Amorgaste 4 (Jarett de Vriendt), Elke Daelman 2 (Evie Lauwers), Elke Ledent (Kelly Huijsmans), Elke Gijsen 3 (Daphne Van den Bossche), Christophe Hellemans 1 (Kristof Loos), Amy Pauwels 4, Glenn Pauwels 4, Jaro Peeters 2 (Thomas Mol)

Onder een stralende zon floten scheidsrechters Vincent van der Beke en Robin de Backer het startsein tegen een ogenschijnlijk sterk verjongd Sikopi, zonder een Johan Moons en Niels de Bremaecker.

Goede stevige druk vanaf de beginfase, Jarni Amorgaste en Sara Maes veegden de nullen van het bord. De bezoekers kregen veel kansen maar konden niets verzilveren door de sterke verdediging, bij 7-1 leek de wedstrijd al gespeeld. Onze aanval stokte even, we maakten verkeerde keuzes en bal rap kwijt, Christophe van Steelandt inde een stip, Arne van Bavel en Lars Matheyses mikten hun ploeg terug in de wedstrijd. Glenn Pauwels en Elke Gijsen trokken de registers terug open maar er werd toch al een versnelling lager gespeeld. Lars Matheyses kreg de bal nog door de mand maar dan terug baas in rebound en dat vertaalde zich in doelpunten, Amy Pauwels, Jarni Amorgaste en Jaro Peeters aan het kanon en dubbele cijfers 12-6. Die voorsprong werd vrij makkelijk vastgehouden tot aan de rust 15-8.

De tweede helft was toch van een ander kaliber, we bezondigden ons weer aan eenshotskansen maar door onze stevige druk kwamen we ermee weg. Langere aanvallen nu en schoten van Elke Daelman en Elke Gijsen deden onze teller weer stijgen. Sikopi worstelde met onze sterke druk, kreeg nog een stip mee maar weer 19-9, dubbelslag van Glenn Pauwels. Dan verwaterde de match in wat 'spielerei' al bleef onze druk werken. Coach Bart de Vijlder gebruikte zijn wissels maar al was het vet van de soep, we sloten af op toch een heerlijke 20-12.

Amy Pauwels;" Het spel was veel vlotter dan tegen Floriant, we zijn met zijn allen meer beginnen vechten voor elkaar, voor elke bal, wat ervoor zorgde dat we over acht hebben gescoord. Verdedigend hier en daar nog wat kleine foutjes waardoor we wat goalen tegenkrijgen maar we hadden al een overduidelijke kloof aan de rust. De tweede helft was een formaliteit".

LEUKE START VAN HET SEIZOEN

RESERVEN   BORGERHOUT/GROEN-WIT  SIKOPI  20-8

A. Evie Lauwers                                                   V. Karen de Wachter (Rani Meeussen)

    Kristof Loos                                                          Thomas Mol

    Daphne Van den Bossche                                     Jarett de Vriendt

    Andy Gilles (Koen Vervliet)                                  Kelly Huijsmans (Steffi Nicolaij)

Dré floot ook de reserven op gang, het was goed vertoeven op het terras onder de zon die nog heel wat warmte afgaf en er was dan ook veel belangstelling.

We kregen een lange studieronde te zien met stevige druk langs onze kant, die vertaalde zich pas in doelpunten na een achttal minuten. Jarett keilde van ver binnen en Thomas benutte een kans kort onder de paal. We bleven de bal snel onderscheppen maar onze dames moesten een stip incasseren, Evi counterde 3-1. We waren de betere ploeg en langzaam konden we de kloof uitbouwen, Jarett weer aan het kanon, Andy goed reboundend inde een stip uitgelokt door Evie 5-2. Ook stip op doorbraak van Kelly, Thomas stond in voor de afwerking. De bezoekers kwamen er even niet aan te pas, Karen en Evie mikten raak en Andy en Thomas legden de match waarschijnlijk al in een definitieve plooi 10-3.

Ook na het welkome water was het voor Sikopi vechten tegen de bierkaai. onze aandacht verslapte soms door de knappe gratis vliegshow van legervliegtuigen boven onze hoofden. Rani, Evie en Daphne's aandacht gelukkig niet 13-4. Goede rebound en gemakkeijke shots Thomas (2), Jarett en Andy kregen de bal door de mand 17-5, de bezoekers lieten twee stippen liggen. Andy in goede doen opzij de paal, Rani liet haar niet van haar stuk brengen onder de paal, Jarett en Kristof kegelden binnen en we sloten de boeken met mooie 20-8 cijfers.

Karen;" Leuke start van het seizoen, makkelijke wedstrijd, we zijn gedreven blijven kansen nemen, doe zo voort".

AF EN TOE KNAPPE DOELPUNTEN

C PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT  SIKOPI   15-9

A. Steffi Nicolaij                                                      V. Hannelore De Decker

    Lana van Nauw                                                        Koen Vervliet

    Fred Stevens                                                            Jelle van de Houdt

   Michael Smeets                                                         Karen de Wachter (An en Lynn van Bastelaere)

Voor het eerst onze reserven op onze prachtige nieuwe velden, Dre had de eer de wedstrijd op gang te mogen fluiten. Goede balcirculatie, lange aanvallen die Steffi twee keer kon bekronen met een ver schot. Na 10 minuten de bezoekers ook op positief, op aangeef Hannelore knappe inloper Koen. Goede recuperatie, veel balbezit en knaller van Fred. Even verkeerde keuzes en bal rap kwijt maar vrij vlug hersteld , goed samenspel, Koen achter de paal en ver schot Hannelore. Steffi vrij kort onder de paal en ver schot Koen na een lange aanval 8-3, we lieten een stip liggen, rust.

Ook na de pauze bleven we baas en werd er verstandig rond gespeeld, goede rebound Michael en hij kreeg een stip mee die Fred netjes afwerkte. Schitterend samenspel van aan de lijn met Jelle, Koen miste niet onder de paal 11-5. We kregen nog een drop shot van Fred een inloper van Rani, Koen mikte ook raak 13-5. Sikopi bleef achter de feiten aanlopen maar kreeg in de eindfase toch nog kans om te fatsoeneren (stip voor Rani door Fred) 15-9.

Fred; "Het was aangenaam korfballen met af en toe mooie combinaties en doelpunten";

 

er