TRILLER MET BLOEDSTOLLEND SLOT

MET MATURITEIT OVERKLAST


TRILLER MET BLOEDSTOLLEND SLOT

1e ploeg   AKC Luma     Borgerhout/Groen-Wit   17-18

Jarni Amorgaste 4, Elke Daelman 2, Jarett de Vriendt 2 (Jaro Peeters 1), Christophe Hellemans 4, Elke Gijsen 1, Elke Ledent 2, Kristof Loos 1( Glenn Pauwels 1)

Voor onze eerste confrontatie met AKC mochten we naar hun nieuwe mooie stekje in het Rivierenhof, hun prachtige kunstofvelden lagen te blinken in de warme septemberzon. Heel wat toeschouwers en het was soms dringen langs de afrastering, een van de nadelen van het inluiden van het kunstgrastijdperk.

De thuisploeg moest het doen zonder hun koningskoppel Shiara Driessenen Jarre de Ley die naar Nederland waren getrokken. Furieuze start van beide ploegen, veel druk en snel tempo, Christophe Hellemans mikte ons met twee voltreffers op voorsprong. Knappe inloper van Kristof Loos en onze aanhang uit de bol maar na 6 minuten had AKC het moordend tempo ook onder de knie, Lars Huppertz, Jiska Frensch en Jari Hardies trokken de scheve situatie recht. We waren sterk in de korfzone en ook onze dames schoten naar alle kanten, Elke Ledent aan zet maar na de vakkenwissel repliek van haar dame Jiska French. We zetten stevige druk en Jarni Amorgaste met een dubbelslag, Christophe Hellemans schoot ook nog maar eens raak en weer drie punten los 4-7. De drive van de thuisploeg loonde ook, Lars Huppertz en Siebe de Ley wisten te effenen en alles viel te herdoen 7-7. Ons schot bleef even hangen maar sterk werk van onze dames en weer een vuist 7-9. Ondanks dat we iets beter waren in de eerste helft bleef die niet overeind, Shari Leprince en Thalia Duchenne kregen ook de bal door de mand en twee stippen afgewerkt door Jobe Sayer en een gelijke stand aan de rust 12-12.

De zon stond lager aan de hemel maar schitterde fel, lag dat nu aan de basis van de verminderde schotvaardigheid van beide ploegen of had het intense tempo al een tol geëist, feit was dat er mondjesmaat werd gescoord. Elke Daelman met een inlepelende omdraaibal, stip op doorbraak Amy Pauwels en Jaro Peeters inde de 12-14. Pas na 14 minuten mocht Jobe Sayer ook een stip innen, onze druk nam weer toe maar het was wachten op afwerking van onze spitsen maar die kwam er toch Jarni Amorgaste en Jarett de Vriendt schoten ons weer op voorsprong 13-16 maar Siebe de Ley en Lars Huppertz lieten het thuispubliek weer juichen 16-16. Wij misten onze kansen en nog 8 minuten, Jiska Frensch met een voltrefer en ontzettend veel druk in verdediging nu, iets teveel langs de andere kant. Glenn Pauwels en Christophe Hellemans trefzeker aan de stip 17-18, de laatste vijf minuten werd er geduldig en slim rondgespeeld en werd de zege binnengehaald 17-18. Na het eindsignaal werd het veld ontsierd door serieus geduw en getrek van teleurgestelden die de schuld bij de scheidsrechter legden in plaats van bij zichzelf. 

Trainer-coach Bart de Vijlder;" De eerste helft was ik eigenlijk verbaasd met de 12-12 ruststand omdat we nu eigenlijk goede keuzes maakten, iedereen had veel kansen. AKC was ook scherp omdat we de keuze hadden gemaakt om de minderen te laten schieten. In de tweede helft maken we eigenlijk te weinig goalen ondanks genoeg kansen. We hebben de eindfase wel goed uitgespeeld en daar zijn wij als trainers heel gelukkig mee".

MET MATURITEIT OVERKLAST

RESERVEN   AKC LUMA   BORGERHOUT/GROEN-WIT 11-22

A. Evie Lauwers                                              V. Thomas Mol

    Andy Gilles                                                      Karen de Wachter (Rani Meeussen)

    Daphne van den Bossche (Lynn van B)         Glenn Pauwels (Michael Smeets)

    Jaro Peeters (Quinten Engels)                       Kelly Huijsmans

Waarschijnlijk de laatste echt zomerse dag van september, voor de supporters heel aangenaam, voor de spelers werd het toch wat zwoegen in de warmte. Knappe start, Thomas met een korte kans na goede pogingen in het vak. Even zoeken naar de goede rbound 3-1 maar Glenn vond de mand, Thomas mocht van zijn heer dire keer proberen onder de paal 3-3. Daphne van den Bossche (niet de Geest waarvoor mijn excuses, geen idee waar ik dat vandaan haal, steek het maar op mijn leeftijd) met een voltreffer en de thuisploeg raakte geen mand. Jaro en Glenn deden beide hun vakken maar liefst twee keer draaien. We bleven domineren ook door sterk reboundwerk van Andy, Daphne met een schot onder de paal, Jaro en Glenn bleven binnenkeilen en 3-13, rust.

Na het welkome water was de druk van de ketel, stip op doorbraak Daphne en Jaro inde die met effect. Onze vakken draaiden super, Andy scoorde vanachter de paal, Glenn van ver. AKC kwam niet aan de bak door eenshotskansen en zou in deze helft drie stippen missen. Jaro weer vanaf penaltylijn, goede assist Andy en Daphne ook weer aan het kanon. Showgoal van Glenn en Evie op haar best achter de paal 6-21. Andy nog altijd scherp en allround 6-22. Een paar wissels en nog altijd goede druk maar de thuisploeg zag lkans te milderen, Evie legde de eindstand vast met een vrijworp 11-23.

Assistent coach;"Philip Dockx;" De eerste helft speelden we heel dominant met ijzersterke spitsen en verdedigend met heel veel duelkracht waardoor we ze kunnen beperken tot drie doelpunten. In de tweede helft lekker kunnen uitballen".