STERKE START DAN CONTROLE GEHOUDEN

STATISCHE MATCH MAAR PUNTEN THUIS GEHOUDEN

TEVEEL KANSEN GEMIST OP BELANGRIJKE MOMENTEN

MOETEN KNOKKEN VOOR PUNT


BEKER VAN BELGIE   KWIK    BORGERHOUT/GROEN-WIT 13-19

NA STERKE START CONTROLE GEHOUDEN

Jarni Amorgaste 5, Elke Daelman (Daphne van den Bossche), Elke Ledent 1, Kristof Loos 2 (Jaro Peeters 2, Thomas Mol), Elke Gijsen, Christophe Hellemans, Amy Pauwels 1, Glenn Pauwels 8

Ondanks het late uur heel wat belangstelling langs de lijn, de tegenpartij trad aan met een hele jonge ploeg.

Sublieme start, Jarni in korte tijd 2-0, snel tempo en ook Kwik uit de startblokken via Noa Ledoux. De thuisploeg speelde de bal rap kwijt en bij ons gingen de ballen er vlot in, Glenn en Kristof aan het kanon en Jarni gooide een 3 op 3. We bleven baas en dat vertaalde zich in doelpunten, Glenn kreeg en stip mee en maar liefst 1-7, Elke Daelman ging pijnlijk door haar enkel, Daphne kwam haar vervangen. Ons tempo zakte wat weg en onze aanval werd minder effectief maar de kloof bleef door goed werk van de vakken en onze spitsen sterk aan het werk 4-11. We waren de bal even sneller kwijt, Kane Gerlo, Jordi Antes en Liesbeth Bollaert maakten er terug een wedstrijd van 7-11.

Ook goede start na het water, Glenn benutte een vrijworp. Sterk dominant spel en rebound, Jaro en Glenn met loeiers en de kloof bleef overeind 9-15. De thuisploeg vond de mand niet, pas na 10 minuten twee stippen 11-17. Onze winst kwam nooit in gevaar, Kristof met een slimme pas naaar Elke Ledent die niet miste, hij zorgde ook voor het orgelpunt 13-19.

Glenn Pauwels;" We startten scherp en houden dat 20 minuten goed vol, het laatste kwartier zwakken we wat af. In de tweede helft gewoon controle gehouden op de momenten dat we moesten scoren en op het einde heel verstandig uitgebold".

STATISCHE MATCH MAAR PUNTEN BLIJVEN THUIS

1E PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT   KWIK   16-10

Jarni Amorgaste 3, Elke Ledent 1 (Kelly Huijsmans), Elke Gijsen 1, Christophe Hellemans 4, Kristof Loos 3 (Jaro Peeters), Amy Pauwels 1 (Evie Lauwers), Glenn Pauwels 1, Daphne van den Bossche 2

Een herhaling van vrijdagavond zouden we niet te zien krijgen, er stond een ander Kwik op het veld met een compleet ander tactisch spel. Geen blitsstart deze keer maar veel missers, gelukkig ook aan de andere kant mee door onze sterke druk. Pas na een vijftal minuten Liesbeth Bollaert aan zet, eindelijk bij ons ook de nul van het bord, ver schot Christophe maar direct repliek van Jonas lemmens. Enorme druk in beide vakken, er waren wat pogingen nodig maar Jarni en Daphne kregen de score in evenwicht 3-3. Nek aan nek verder, beide ploegen gaven geen duimbreed toe, de bezoekers lieten ons een ander spel spelen, Elke Gijsen en Amy vonden de mand, Liesbeth Bollaert en Stien Reyntjes schoten dan weer de balans in evenwicht 5-5. Een paar ballen tuimelden gevaarlijk op de mand, Christophe en Kristof mikten ons telkens op voorsprong, Tess Mathis en Liesbeth Bollaert deden ons rusten met even cijfers 7-7.

Ook na de pauze nog even hetzelfde scenario, Christophe kegelde een eerste schot binnen maar dan twee knallers van Kristof en voor het eerst een kloofje. We vochten voor elke bal, Jonas Lemmens zette nog even het kleinste verschil op het bord maar dan gingen onze spitsen goed los 13-9. Elke Ledent die Liesbeth Bollaert schitterend uit de match had gehouden mikte ook raak en we hadden zelfs de luxe om een tweede stip te missen. We kregen nog een applausvervanging voor Elke Ledent en Glenn, Daphne zette met een knaller de kers op de taart 16-10. 

Kristof Loos;" Moeilijke match met achterverdedigen, dat was een tactische keuze waardoor we moesten hervallen in een zeer statisch spel. Het andere vak lag heel hard boven zodat we toch genoeg kansen kregen om het verschil te maken".

TEVEEL KANSEN GEMIST OP BELANGRIJKE MOMENTEN

RESERVEN   BORGERHOUT/GROEN-WIT   KWIK   13-16

A. Andy Gilles                                                   V. Rani Meeussen

    Evie Lauwers                                                    Jaro Peeters (Michael Smeets)

    Fred Stevens                                                    Kelly Huijsmans (Steffi Nicolaij)

    Hannelore de Decker (Lynn van Bastelaere)  Thomas Mol

Ons Dreke floot ook deze partij op gang en het eerste schot van onze voorzitster Evie zat 1-0. Na enkele minuten de bezoekers ook op positief maar de vakken bleven hard werken en kansen creëren, Rani met een inloper op steun Kelly en mooi samenspel van de heren, Thomas werkte af 3-1. Een stip en inlepelaar tegen en onze schoten gingen naast. Jaro kon effenen, goede druk en veel balbezit maar verder dan het kleinste verschil kwamen we niet (Evie, Jaro 2) 7-6.

Na de pauze een dropshot uit een eerste doelpoging, een korte kans en 7-8. Jaro met een knappe inloper maar dan lieten we mooie kansen liggen. De tegenpartij controleerde de rebound en had de beste kansen 8-11, eindelijk terug schot in de zaak, Jaro benutte een vrijworp en stip op een slimme zet van Andy, de stip van Jaro was ook een pareltje maar het gat kregen we niet gedicht 11-14. Goede druk maar zij zetten ook de zeilen bij, Andy en Jaro schoten ons terug in de match 13-14. We kregen het moeilijk om nog een schot te lossen en lieten nog een stip liggen, 13-16 eindstand.

Andy;" Ik denk dat we ons tegen een heel sterke tegenstander heel goed geweerd hebben. We hebben echter teveel opgelegde kansen gemist op de belangrijke momenten".

MOETEN KNOKKEN VOOR PUNT

C PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT   KWIK  14-14

A. Michael Smeets                                            V. Lana van Nauw (Brit Ghijs)

   Yannick Goos                                                     Jelle van den Houdt

   An van Bastelaere                                              Jaro van Vlimmeren (Steve Roels)

   Steffi Nicolaij                                                     Lynn van Bastelaere

Dré floot het startsein op deze echt wel laatste zomerse dag. Goede actie's van in het begin en Steffi keilde een vrijworp binnen. De tegenpartij ook op positief dankzij een stip onder de paal en wat nonchalance in de passing en de borjes hingen 1-2. De vakken draaiden op volle toeren en Jelle mooi achter de paal maar direct repliek 2-3. Steffi goed bij schot kon de score effenen en Jaro versierde een stip bij een vrijworp, Jelle werkte af, even later ook die van Lynn die haar inloper foutie gestopt zag. Onze score bleef hangen en onze voorsprong foetsie, Lana en Lynn kregen de bal door de mand maar een gelijke stand aan de rust 7-7.

Na de rust ging he even de verkeerde kant op, verkeerde shotkeuzes, wat slap in de rebound en 7-10. Steffi altijd alert onder de paal en Jelle op zijn afstand, op die inloper van Lynn was de stip niet nodig want hij zat al en nog maar eens gelijk 10-10. Zij lieten een stip liggen, wij twee en mooie kansen naast en niet altijd de beste shotkansen. Steffi redde weer de meubelen maar weer moesten we twee doelpunten toegeven 11-13. Ann kreeg een stip mee op haar inloper die Michael netjes afwerkte, goede verdediging en dankzij twee rozen van Lynn kregen we alsnog een puntendeling 14-14.

Jelle;" Mooi punt tegen een hele sterke jonge ploeg, we hebben er hard voor moeten knokken".