WE ZITTEN IN DE FINALE VAN DE BEKER VAN BELGIE

1e PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT    KWIK   13-12

Kian Amorgaste 4, Britt Saey 1, Ellen Saey, Ruben Vergaert 4 (Jarrett de Vriendt), Amy Pauwels, Glenn pauwels 4, Jaro Peeters (Thomas Mol), Daphne van den Bossche

De halve finale van de Beker van België en ondanks de bar koude woensdagavond toch redelijk veel volk. Een voor ons onuitgegeven scheidsrechtersduo Steve de Jonghe-Danny van den Berghe stond in voor de leiding. De laatste weken gingen onze prestaties weer lichtjes een betere richting uit, we hoopten vandaag op bevestiging.

In de aanvangsfase was daar alvast nog niet veel van te merken, we speelden knullig de bal kwijt, Jonas Lemmens en Liesbeth Bollaert beloonden de gretige en doeltreffende aanvallen van hun team. Britt kreeg onze nul van het bord vanaf de stip, Ruben even gekwetst, Jarrett kwam vervangen, de spelers bibberden tijdens het oponthoud. Kwik eiste en kreeg meer grip in de korfzone, ver schot Noa Ledoux 1-3. De tegenpartij verkwiste heel wat kansen, we verdedigden kort, Liesbeth Bollaert liet een stip en kans uit vrijworp liggen. Eindelijk na vele pogingen in het vak aansluiting door Kian 2-3 maar de meeste drive zat bij de bezoekers, Jonas Lemmens en Cedric Schoumacher mikten de 2-5 op het bord. Onze verdediging stond onder grote druk, we maakten domme fouten, Kwik was dikwijls met de bal weg maar verkwanselde heel wat open kansen. Na twintig minuten was er wel dat schot van Kyle t'Jolijn maar Ruben en Glenn hielden onze kansen enigszins gaaf 5-6. Jordi Antes liet een stip liggen, wij zouden er spijtig genoeg gedurende de match ook twee laten liggen. Onze rebound stilaan meer op punt en onze grinta kreeg ook een boost maar het was Kwik dat een vuist maakte aan de rust 6-9.

We kwamen goed uit de kleedkamers, eerst was er nog dat schot van Noa Ledoux en gingen er open kansen naast, we bleven scherp en goed verdedigen. Kian, Ruben en Glenn en 9-10 Heel veel tegenduk van de tegenpartij, we kwamen een paar keer weer goed weg maar dat kon ook aan onze sterke druk gelegen hebben. Wij misten ook weer een hoop kansen maar Glenn eindelijk aan het kanon en gelijk 10-10. We lieten een kans uit vrijworp liggen, de bezoekers' ingestudeerd nummertje pakte ook geen verf, Jonas Lemmens deed de Kwik aanhang weer juichen. De tegenpartij verdedigde ook heel kort, we maakten het ons soms moeilijk maar Kian zette ons weer op de kaart. De rode draad in deze match was kansen missen, beide partijen lieten er weer heel wat liggen, na rozen van Noa Ledoux en Glenn werd het zes minuten windstil, onze verdediging stond wel als een huis. We trokken het laken naar ons toe in money-time, stilaan ons handelsmerk, Ruben inde koelbloedig de winning goal en volgende woensdag spelen we de finale van de Beker van België 13-12.

Kapitein Glenn Pauwels;" Slechte match, zeker de eerste helft, te weinig drive, kracht, teveel domme fouten. In de tweede helft herpakken we ons, maken iets minder fouten en houden het verdedigend goed vast zoadat de aanval meer kansen kreeg om doelpunten te maken. Op het laatst trekken wij dan aan het langste eind, op naar een mei!"